Földrajzot vagy földrajzt?
Én is a mássalhangzó-torlódás elkerülésére gondoltam először indokként; csakhogy van néhány szó, amire ez nem igaz:
fényt, lányt, pénzt, bért, párt, asztalt, krajcárt, fillért, vért, rizst, rúzst, tort, tőrt, garázst, húst, kost; több most nem jut eszembe.
Üdv. :)
Berta, bátorkodom megjegyezni, hogy mássalhangzó-torlódásról (tudtommal) akkor beszélünk, amikor három [különböző(?)] kerül egymás mellé. Tehát akkor a "pénzt" mellé keress még. :-)
BM, a kígyó :-)
:)))
Jogos. Valaki rám szólhatna már egyszer, hogy késő éjjel ne irkáljak válaszokat, mert nem vagyok teljesen észnél... :D
Most így hirtelen nem tudok más példát, gondolkodni meg nincs kedvem. Bocs. :)
-------
U. i. annak a nagyokosnak, aki minden helyes válaszra zöldet nyomott, ellenben az én helyes válaszomra pedig pirosat:
Annyira kiszúrtál velem, hogy már megyek is valamelyik sarokba sírni egy jó nagyot... :P
Te viszont répa vagy, méghozzá jó nagy.
nekem sem volt, azért hagytam inkább neked a feladatot ;-)
(én is hülyeségeket írok olyankor, ma is már félig standby-ban vagyok, jóéjt)
(BTW: "Ui:", mert egy szó ;-)
"(BTW: "Ui:", mert egy szó"
Igazad van, és mégsincs igazad... Az "utóirat" a latin Post scriptum fordítása, ezt pedig P.s.-ként rövidítjük. Innen a megszokott U.i. Egyébként abban sem vagyok biztos, hogy régebben az utóiratot nem írták-e külön! Köztudomásúlag rengeteg olyan, ma mér egybeírt szavunk van, amelye(ke)t a XVIII-XIX. században még külön kellett írni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!