Hogyan lehetne összekötni a fizikát, földrajzot, kémiát, biológiát a körrel?
Figyelt kérdés
Arra vagyok kíváncsi, milyen természettudományi jelenségek léteznek, ami magyarázható, összeköthető, ábrázolható a körrel. A körre mint geometriai tényre gondolok, lehet olyan, hogy egy test egy kör mentén halad, de minden egyéb, ami eszetekbe jut a körről, tudományos vonatkozásban.2011. szept. 7. 14:40
3/7 anonim válasza:
Természetesen az idő, tér és tömeg végső öszefüggésével:
Ha jó az idő (fizika, földrajz), a tömeg (fizika, kémia, biológia) kimegy (fizika) a [kör]térre (földrajz). ;)
4/7 A kérdező kommentje:
Én is egy mindent egybefogó dologra gondoltam, mint az élet körforgása, csak nem a biológiailag vett életben, hanem a fizikai és kémiai.... Még Válaszokat!! xDD
2011. szept. 7. 15:15
5/7 anonim válasza:
Akkor azt mondd, ne geometriai kört...
A körforgás nem kör alakú :)
6/7 A kérdező kommentje:
Csak hogy mindenki egyre gondoljon... xDDD
2011. szept. 7. 15:21
7/7 anonim válasza:
Kis ketrecben elzárt állatok gyakran kezdenek körözni unalmukban.
A kora reggel spirál alakban felszálló levegőben spirális mozgást végezve madarak szállnak fel, hogy energiát spóroljanak. Ezek nagyragadozó madarak, ha nem tévednek.
Gömbre, spirálra könnyebb lenne példát találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!