Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Meghívhatlak titeket egy...

Meghívhatlak titeket egy helyesírás party-ra?

Figyelt kérdés

Egy hely, ahová érdemes néha visszanézni :)

Ha bizonytalan vagy, akkor azért, ha van mit kiírnod, akkor azért. Csokorba szedhetnénk a helytelenül leírt szavak helyes változatát, hiszen Anyukák vagyunk, akiknek a magyar házit is át kell nézni néhány év múlva.

Akkor kezdem:

BEVÁLT - 1 L és nem kettő

MEGIJEDTEM - pontos J és nem ly

LESZ - 1 sz és nem kettő

EGYIK - 1 gy és nem kettő

MÉHSZÁJ - pontos J és nem ly

2009. jún. 13. 17:37
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/76 anonim ***** válasza:

"arra anyi az esily mint h szüz mária szüz volt... a gumi csak azért nem teljesen biztonságos mert elszakadhat, ha elélveztél és amikor levetted a gumit, és az ujjad egy kicsit onos lett és meg ujjaztad a barátnőd esetleg abban már van esély de arra is annyi mint h az utcán a fejedre zuhannyon egy repülő... ugy h ugy ennyi, ha pasi vagy akkor valószinű h itt meg csalásvan"

Ezt a választ most olvastam. :S

2009. jún. 17. 12:47
 72/76 treffhetes ***** válasza:
100%
mostanában azt veszem észre,hogy rengetegen nem tudják,mi a különbség a miatt és a végett között
2009. júl. 2. 00:15
 73/76 anonim válasza:
100%

Az előbb olvastam:

kétségbe estem helyett kétcségbe estem

2009. júl. 7. 23:18
 74/76 anonim ***** válasza:
100%

"megfolytanám"

Nem egyszer láttam leírva!

A helyesírástotó pedig így helyes, nem tudom, hogy miért értett egyet a kötőjeles változattal a magyartanár. Hiszen hat szótag, nincs mozgószabály stb.

Nekem ez verte nagyon a biztosítékot: http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__tevek-tevemusorok_..

Az utolsó bekezdés nem kellett volna, akkor egy rossz szavam nem lett volna...

2009. aug. 14. 14:04
 75/76 anonim válasza:

Végig olvastam a válaszaitokat. Nekem tanulságos volt. Én bevallottan nem tudok helyesen írni, de mindent megteszek annak érdekében, hogy ez ne így legyen.

Az én tipikus hibáim a következők:

-a vesszők helyes használata ergo nem tudtam mondatot tagolni

-nagyon sokszor "áthallottam" dolgokat ilyen amikor a "g" helyett "k" betűt írtam

-nekem rengeteg gondot okoz a mai napig az, hogy a kézzel való írásnál az ékezetek helyesen kerüljenek ki ne legyenek elhagyva

Végül amin én tudok kiakadni az a névelők felesleges használata. (tipikusan budapesti ismerőseimtől hallom használni) Pl: Megyünk a "Szecskába" úszni és szaunázni "A" Zolival? Ez az A teljesen felesleges ott!

2012. ápr. 8. 08:27
 76/76 Meeszaaros ***** válasza:

Parti y-nal, kötőjellel kapcsolt toldalékkal?!

Nem sértésként írom, de javaslom a nyelvtankönyvek lapozgatását.

2016. szept. 28. 17:39
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!