Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Meghívhatlak titeket egy...

Meghívhatlak titeket egy helyesírás party-ra?

Figyelt kérdés

Egy hely, ahová érdemes néha visszanézni :)

Ha bizonytalan vagy, akkor azért, ha van mit kiírnod, akkor azért. Csokorba szedhetnénk a helytelenül leírt szavak helyes változatát, hiszen Anyukák vagyunk, akiknek a magyar házit is át kell nézni néhány év múlva.

Akkor kezdem:

BEVÁLT - 1 L és nem kettő

MEGIJEDTEM - pontos J és nem ly

LESZ - 1 sz és nem kettő

EGYIK - 1 gy és nem kettő

MÉHSZÁJ - pontos J és nem ly

2009. jún. 13. 17:37
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/76 anonim válasza:
100%

Hullott - az előbb olvastam egy l-lel.

Bocsi, ha már volt, nem akartam végigolvasni az egészet.

2009. jún. 15. 12:36
 62/76 anonim ***** válasza:
100%

A szerkeszt.hu-n lévő teszt nagyon jó, ideje újra átolvasnom a helyesírási szabályzatot.

A fentebb kifogásolt "helyesírástotós" szó szerintem egybeírva jó, ugyanis éppen hat szótag, és csak akkor kellene kötőjel, ha még lenne rajta valamilyen képző.

Ha már a kérdező kiírta a méhszáj szót, akkor ahhoz fűzném hozzá, hogy nem kell a h-t ejteni, engem az zavar.

És egy dolgot meg tudni kell: az internetnek saját nyelvhasználata kezd kialakulni, amelynek lényeges ismertető jele a rövidítés. Ez sajnos a helyesírás kárára terjed, sőt néha a megértést is nehezíti.

Nagyon gyakori hiba az is, hogy inkább különírják a szavakat, csak épp néha mindkét változat helyes, csak más közegben. Pl. minden nap/mindennap.

És ugyanígy mindkettő jó: elől/elöl, megtud/meg tud ...ni, jobb oldal/jobboldal stb. Majd még keresek.

2009. jún. 15. 15:10
 63/76 anonim ***** válasza:
73%

SEMMI semi helyett

KELLENE kéne helyett

2009. jún. 15. 16:53
 64/76 anonim ***** válasza:
100%
lécci :D
2009. jún. 15. 17:14
 65/76 anonim ***** válasza:
100%

Hát szép. Kijavítottam a kérdezőt, és erre egy válaszolótól megkaptam hogy de bunkó vagyok! Most komolyan, ez bunkóság??

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

2009. jún. 15. 18:07
 66/76 anonim ***** válasza:
100%

Megnéztem, egyáltalán nem voltál bunkó, én nyomtam neked egy "zöldet" :)

A kérdésben több volt a hibás szó, mint a hibátlan.

2009. jún. 15. 19:37
 67/76 anonim ***** válasza:
100%
Én vagyok a lebunkózott... Köszi a zöldet, örülök hogy nem csak én gondolom azt hogy nem voltam bunkó...
2009. jún. 15. 20:06
 68/76 anonim ***** válasza:
2009. jún. 15. 23:52
 69/76 anonim ***** válasza:
100%

Ezt most találtam egy oldalon és gondoltam megosztom veletek!

"Sziasztok!

...

Viszont ojanról nem olvastam, hogy vajon ezek a törpe hörik mennyire bírják az utazást.

Mivel én egyetemista vagyok, és albérletben lakom, így magammal akarnám vinni a hörimet, azomban nem tudom mennyire bírja az utazást, vonatozást( másfél óra). Valamint ha 2 hejen lakna azt mennyire tudná megszokni?

Egyetemista létére milyen jó a helyesírása...

2009. jún. 16. 00:37
 70/76 anonim ***** válasza:
100%
Fáááááááj! "Amikor elveszited a szuzesegedet akkor az faj, mert anyi hulyeseget halottam mar, jah es mi tortenik utana?"
2009. jún. 16. 18:31
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!