Hogyan került a helyesírás a tudomány témakörébe? A tudomámy a kémia, biológia stb nem?
Szerintem ez inkább a közoktatás vagy késségtárgy kategóriájába való.
Hja és mit csináljak ha a gimiben 1992 1-es volt a helyesírásom? Lehet ezen most javítani? (A munkahelyen egyre több problémám van emmől, nekem a "haját" és a "halyát" illetve az "angoltanár" meg az "angol tanár" az ugyan az.
a nyelvtan a nyelvtudomány része.
Vannak természettudományok, mint a biológia, a földtan, a mechanika, az orvostudomány, és vannak társadalomtudományok, mint a történelem, a pszichológia, az orintológia.
A helyesírás nagyon jól fejleszthető, és gyorsan. A magyar helyesírás szóelemző helyesírás, egyszer rájössz a logikára, akkor mindig jó lesz a helyesírásod.
Ne nevess ki, de legjobb lenne, ha elolvasnád Varga Katalin : Én, te ő című gyerekkönyvét - mire a végére érsz, jó lesz a helyesírásod.
Lehet gyakorolni is,
és olvass sokat(könyvet), akkor gyorsan javul, mert megszokod a szavak alakját.
Ha nem jó a helyesírásod, nem fog senki komolyan venni. Olyan, mintha ötnapos borotvával, vagy mosdatlanul jelennél meg a munkahelyeden.
Nem kell megértened miért fontos nekik, kell, és kész, Fél év alatt begyakorolod. Nem ördöngősség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!