Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Meghívhatlak titeket egy...

Meghívhatlak titeket egy helyesírás party-ra?

Figyelt kérdés

Egy hely, ahová érdemes néha visszanézni :)

Ha bizonytalan vagy, akkor azért, ha van mit kiírnod, akkor azért. Csokorba szedhetnénk a helytelenül leírt szavak helyes változatát, hiszen Anyukák vagyunk, akiknek a magyar házit is át kell nézni néhány év múlva.

Akkor kezdem:

BEVÁLT - 1 L és nem kettő

MEGIJEDTEM - pontos J és nem ly

LESZ - 1 sz és nem kettő

EGYIK - 1 gy és nem kettő

MÉHSZÁJ - pontos J és nem ly

2009. jún. 13. 17:37
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/76 A kérdező kommentje:

Jó, ha valaki nem értené az angolt, felőlem lehet parti is :) Kisebb problémának érzem, mint ezeket:

ÚJSZÜLÖTT és nem ujjszülött

SEMMIKÉPP és nem semikép ...

2009. jún. 13. 18:25
 12/76 anonim válasza:
99%

utsza, gondolom utca akart lenni... ezt láttam az előbb egy válasznál

valamint telyes, ez pedig gondolom én, teljes akart lenni...

2009. jún. 13. 18:27
 13/76 anonim ***** válasza:
99%
elég ha megnézed az alattad lévő második kérdezőt: "DVD-émiet" és pont helyesírásról kérdez, csak nem ennek a helyesírásáról
2009. jún. 13. 18:55
 14/76 anonim ***** válasza:
99%

tőlle, rólla, azér, muszály, ujjság, imátkozni - csak amiket az elmúlt 5 percben olvastam...

Külön szeretem, hogyha esetleg egy hozzászólásban szólni merek ilyenek miatt, akkor én vagyok a szemét, mert nem ez a lényeg és úgyis mindenki érti, nem? Hát érti, de magyartanárként "kicsit" idegesít. (persze nem az elgépelésekre gondolok, az mindenkivel előfordul)

2009. jún. 13. 19:01
 15/76 anonim ***** válasza:
99%
Amit a legjobban utálok: Olaszba, Spanyolba...
2009. jún. 13. 19:15
 16/76 anonim válasza:
87%
De mi a vélemény az "orrszivó porszivóról"? Az, hogy "manualisan nem tudsz annyi cuccot kiszívni".Ez egy kiragadott kérdés válasz volt.SÚJOS, ha értitek mire gondolok.
2009. jún. 13. 19:18
 17/76 anonim ***** válasza:
100%
bicikli és nem bicigli
2009. jún. 13. 19:46
 18/76 anonim ***** válasza:
100%

Enegm is bosszantanak a helyesírási hibák.Sajnos ma az iskolában nem fektetnek rá akkora súlyt,mint kellene.

Ezzel nem a pedadógusokat akarom szidni,csak eszembe jutott az egyik lányom tanárnője,aki kiváló tanár volt.

Ha tanultak új szabályt,az órák elején 5 -10 percet arra szánt,hogy gyakorolják is.Pl az igekötők esetében.

A másik módszere a helyesírási totó volt.

Felírt a táblára 12 szót háromféle módon,a gyerekeknek egy papírlapon meg kellett jelölni,hogy pl.az 1. szó 1-es,2-es vagy x. A válaszadás után kicseréltette a gyerekekkel a lapokat,kijavították,azután átadták a tanárnőnek,aki osztályozta azokat.

12 találat 5-ös,12 négyes stb.

Az osztályban még a legbutább gyerek sem követett el szarvashibát.

Kivánxsi elnnék,hogy az előbbi kommentet író tanárnőnek mi a véleménye erről a módszerről ?

2009. jún. 13. 19:48
 19/76 anonim válasza:
100%
szerintem ebben az a durva,hogy pl az én gépemen a szótár alá is húzza pirossal,ha valami hülyeséget írok.Gondolom másnál is,akkor mennyiből állna kijavítani vele?!
2009. jún. 13. 19:52
 20/76 anonim ***** válasza:
92%
es az ilyen iras ,amikor nincs ekezet,ez igy jo? sokan irjak a kerdeseiket,valaszaikat ebben a formaban ,miert?
2009. jún. 13. 19:54
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!