Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Hazamenni vagy haza menni?

Hazamenni vagy haza menni?

Figyelt kérdés
Köszi! :)
2012. febr. 8. 14:40
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
60%
A nyelvtan olyan, mint az időutazás: nincsenek szabályai. Az időutazásnak még lehetnek, de a nyelvtannak soha, mert a nyelv nem tudja definiálni önmagát. A helyesírási szótár az iskolásoknak kell, mert a tanárok elvárják tőlük, hogy bemagolják. Mindenki más felejtse, mihelyt lehet ( akárcsak a történelemórákat )
2017. dec. 19. 13:20
 22/23 anonim válasza:
Hazamenni a helyes
2018. ápr. 29. 12:12
 23/23 mkmk22 válasza:

A nyelvtannak az érthetőség lenne az alapvető funkciója, nem a diákok stresszelése.

Ha azt mondom, hogy "Haza megyek, nem edzésre!" az egy indulatot fejez ki, ahol kihangsúlyozom egy sporttársamnak pl., hogy én most már qrvára fáradt vagyok, nem akarok menni sportolni, hanem HAZA AKAROK MENNI!. Ezt élő szóban is így mondanánk. Felkiáltó jel nélkül én nem látom értelmét a különírásnak ebben a példamondatban.

2021. júl. 26. 15:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!