Miért veszik ilyen sokan semmibe a helyesírást, ha már számítógépen írnak?
Pedig itt sokkal könnyebb helyesen írni, mint papíron, maximum a vesszőhibákat nem, de a többi hibát felismeri, és alá is húzza pirossal.
Ennek ellenére rengetegen vétenek egy csomó ocsmány helyesírási hibát.
A másik, amitől feláll a szőr a hátamon, az úgynevezett „picsäszleng”: v helyett w, sz helyett x.
Ennek mi értelme?
Elöző voltam:
én se törödöm a helyesírással a neten mert nincs miért alig van pár könyvmoly a barátaim közül akiket zavarná a helyesírási hibák.
19:19
Nem kell ahhoz könyvmolynak lenni, hogy helyesen írj.
Alap műveltség, nem a barátaidnak kell megfelelni, gondolom nem csak velük kommunikálsz, illetve ha van önbecsülésed foglalkozz vele, ne emiatt ítéljenek meg másnak mint amilyen valójában vagy.
Alap műveltség egy nagy ló*zart ez is nézőpont kérdése... Van ami neked alapműveltség van ami másnak nem...
példának vegyünk egy tudóst vagy mittomén egy zseni kölköt van ami neki alapvető dolog de lehet egy átlag ember számára az érthetetlen maszlag.
(tessék sírni a helyesírásomon és okozzatok nekem örömöt xD)
Én is gyakran írok helytelenül, de csak azért, mert gyorsan gépelek. (Hátránya, ha az ember géppel ír történeteket)
A helyesírás ellenőrzőm nekem elég jó, és meg is bízok benne. Tegyük hozzá Linuxom van, windowsos gépen már rosszabb a helyesírásom. (Meg Windows gépen ki is kapcsolom, ha hosszabb szöveget írok, mert a központozásba is beleszól -.-') A német nőnek pedig: ugyan nekem Ubuntum van, de be tudtam állítani, hogy ha megnyomom a két shift gombot egyszerre, akkor a billentyűzet kiosztás átvált az én estemben japánra.
A p*csaszlangra pedig: valahogy ki kell fejezniük, hogy ők "menők".
Nekem ALT + SHIFT, és átvált japánra, majd orosz, spanyol, francia, angol és újra magyar. XD
(csak úgy mellékesen :D)
mert normális írásban nem sokszor kell w-t és x-et használni.
meg tudod ez olyan menőő -.-
és most komolyan kinek van manapság ideje,hogy kiírja,hogy szia és nem xijjjjjjja??xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!