Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Miért veszik ilyen sokan...

Miért veszik ilyen sokan semmibe a helyesírást, ha már számítógépen írnak?

Figyelt kérdés

Pedig itt sokkal könnyebb helyesen írni, mint papíron, maximum a vesszőhibákat nem, de a többi hibát felismeri, és alá is húzza pirossal.

Ennek ellenére rengetegen vétenek egy csomó ocsmány helyesírási hibát.

A másik, amitől feláll a szőr a hátamon, az úgynevezett „picsäszleng”: v helyett w, sz helyett x.

Ennek mi értelme?

2011. júl. 18. 19:08
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
100%
akkor az egy jó nagy bunkó para**t!!!
2011. júl. 18. 19:36
 12/47 A kérdező kommentje:

Hát az volt. xD Ráadásul cigány, de nem akarok rasszistának tűnni, csak... Gondolom, mindenki ismeri a tipikus cigánysztereotípiákat, hát ez a személy pont olyan.

Majdnem sírtam, mikor olvastam, hogy miket írt.

2011. júl. 18. 19:42
 13/47 anonim ***** válasza:

jaja.. pl :

aszt...

2011. júl. 18. 19:43
 14/47 anonim ***** válasza:

meg pl:

szeretel??? lakol... :Ss pff..

2011. júl. 18. 19:43
 15/47 anonim ***** válasza:
2011. júl. 18. 19:51
 16/47 anonim ***** válasza:
95%
Csak engem zavar, hogy a többség még itt sem kezdi nagybetűvel a mondatot?
2011. júl. 18. 19:57
 17/47 anonim ***** válasza:
95%

AZ, hogy nem magyar a billentyüzet, lehet pár dologra magyarázat, de nem mindenre. Pl. nekem is külföldi billentyüzetem van, és a hosszú "ö", "ü", nem megoldható rajta semmilyen kombinációval.

Elvileg át lehetne állítani magyarra, de vakon nem tudod írni, így sokkal több hiba lenne a válaszaimban. A virtuális billentyüzettel meg nem boldogulok.

De ezen kivül minden egyéb helyesírási szábályt be tudok tartani - és szerintem mindenki más is, aki akarja.

2011. júl. 18. 19:58
 18/47 anonim válasza:
90%

Igen,tényleg vannak olyanok,akiknek a helyesírása már minősíthetetlen!Én,a magam részéről úgy vagyok vele,hogy tudok helyesen írni,de mondjuk azt azért be kell vallanom,hogy itt én is gyakran hibásan írok,pl legtöbbször csak rövid magénhangzókat használok...nem tudom megmagyarázni,hogy miért.Amikor kézzel írok, és nem gépelek,nem esik nehezemre helyesen írni.

Engem egyébként jobban zavar az,amikor valaki nem tudja értelmesen megfogalmazni a mondanivalóját,a helyesírási hibákat még csak csak elviselem.:)

2011. júl. 18. 19:59
 19/47 anonim válasza:
100%

Szerintem ez a jelenség pont arra jó, hogy fotó és mindenféle személyes találkozás nélkül is tudd, nagyjából kivel állsz szemben, kivel társalogsz. Az írásoddal te is mindenféle benyomást kelthetsz másokban.

A helyesírás, és úgy általában az egész írott stílus, szóhasználat árulkodik az illető társadalmi helyzetéről, szociális hátteréről, iskolázottságáról, igényességéről, pedantériájáról, hanyagságáról, és nem utolsó sorban a koráról. Szóval az írása alapján gyakorlatilag megalkothatod az illető profilját. (Persze néhány extrém kivételtől eltekintve, mint pl. a diszlexia.)

Szóval mutasd az írásod, megmondom, ki vagy.

Nos, én ki vagyok szerinted? Hány éves, milyen nemű stb...? :-)

Egyetlen hátránya van annak, hogy nyüzsögnek a világhálón a helyesírási hibák: rosszul rögzülnek a szavak a gyerekeinkben, ill. néha már én is elbizonytalanodom, annyi rossz példát látok nap mint nap, hogy aztán bennem is rögzülni akarnak.

2011. júl. 18. 20:02
 20/47 anonim ***** válasza:

AZ, hogy nem magyar a billentyüzet, lehet pár dologra magyarázat, de nem mindenre. Pl. nekem is külföldi billentyüzetem van, és a hosszú "ö", "ü", nem megoldható rajta semmilyen kombinációval.

Akkor te is csak bámulsz a piros-hullámos vonallal aláhúzott szavakra.

Rákattintasz az egérrel és felajánlja a javítási lehetőségeket!

2011. júl. 18. 20:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!