Miért veszik ilyen sokan semmibe a helyesírást, ha már számítógépen írnak?
Pedig itt sokkal könnyebb helyesen írni, mint papíron, maximum a vesszőhibákat nem, de a többi hibát felismeri, és alá is húzza pirossal.
Ennek ellenére rengetegen vétenek egy csomó ocsmány helyesírási hibát.
A másik, amitől feláll a szőr a hátamon, az úgynevezett „picsäszleng”: v helyett w, sz helyett x.
Ennek mi értelme?
Bocs már, de nem azt akarom meghatározni, hogy hogy írjanak, csak kíváncsi vagyok rá, hogy miért úgy, ahogy.
Egyébként meg, pont hogy tisztában vagyok vele, hogy mihez van jogom, és mihez nincs, és én szoktam mindig ezzel a szöveggel jönni, úgyhogy pont rossz embernek mondtad. XD
Nem érdekel? xD
Ennyi a válasz? Mondjuk, gondolhattam volna... xD
A w-t egyszer azzal indokolta egy eszement, hogy közelebb van a leggyakoribb magánhangzóhoz /E/..
Indok még a helytelen írásra:
- tudok helyesen írni, csak siettem;ű
- telefonról írok;
- nem Magyar a billentyűzetem;
Az aláhúzott szavakra meg csak bámulnak.
„Az aláhúzott szavakra meg csak bámulnak.”
Na ezen most jót röhögtem XDDDDD
Hát igen, nekik baj... Én meg tudok helyesen írni, szóval hátrateszem a kezem, és nézem, ahogy szerencsétlenkednek. Csak sokszor nagyon rossz olvasni.
Volt, hogy nagyon félreértettem egy kérdést a helyesírás teljes hiánya miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!