Gál Gábor 2024 kérdése:
Jamaika mikor lett Jamaica?
Figyelt kérdés
Világéletemben Jamaikaként láttam leírva, de most látom 40+ évesen, hogy rossz a helyesírás-ellenőrző és a Wikipédia szerint is; a helyes írásmód: Jamaica.
Azt értem, hogy miért, csak ez nekem új.
okt. 26. 14:44
11/15 anonim válasza:
Nem magyarosítva, hanem magyar kiejtés szerint van leírva
12/15 BringaManó válasza:
úgy érzem, elbeszélünk egymás mellett... :-/ lehet, hogy félreértettelek.
végül is akkor abban egyetértünk, hogy Jamaica helyesírása magyarul is c-vel van (mert így van az MHSz.-ben), és aki Jamaikát ír, az a (magyar) kiejtéshez igazítva teszi ezt? így értetted?
13/15 BringaManó válasza:
(...ehhez persze mindenkinek van joga, nem kötelező helyesen írni.)
15/15 anonim válasza:
Én mióta az eszemet tudom, c-vel tartalmazták a helyesírási szótárak. Amit nem is értek, mert nem az eredeti írásmód alapján ejtjük (dzsámájkának), hanem magyaros ejtése van, ami pedig a magyar fonetika szerint sehogyan sem feleltethető meg a Jamaica írásképnek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!