Jamaika mikor lett Jamaica?
Világéletemben Jamaikaként láttam leírva, de most látom 40+ évesen, hogy rossz a helyesírás-ellenőrző és a Wikipédia szerint is; a helyes írásmód: Jamaica.
Azt értem, hogy miért, csak ez nekem új.
"Jamaika mikor lett Jamaica?"
Miből gondolod, hogy valaha is az volt?
ma 12:10
Válasz előtt legközelebb olvasd el a kérdést.
Elolvastam, és most második olvasatra sem derült ki, hogy valaha is k-val volt a szótárban. Az, hogy "világéleteben hogyan láttad leírva", viszonylag kevéssé releváns helyesírási szempontból. Ez pedig itt a helyesírás kategória, nem a "Hogyan szokták írni az emberek a dolgokat" kategória.
A leírásban foglalt ismereteid alapján az volna egy érvényes kérdés, hogy pl. "Jamaika mindig Jamaica volt?", vagy: "Ti is legtöbbször k-val szoktátok látni Janaikát (ami helyesen Jamaica)?", vagy: "Miért írják az emberek Jamaikának, ami helyesen Jamaica?", stb.
De te azt kérdezted, hogy "Jamaika mikor lett Jamaica?", amiből következik, hogy biztosra veszed, hogy valaha az volt, és én ennek az információnak a forrására kérdeztem rá. A kérdés még áll (de ha nincs rá érdemi válasz, akkor valószínűleg csak egy félrevezetően megfogalmazott kérdésről van szó).
az ő szótáruk alapján nem:
te hol látsz magyarosított nevet?
(tényleg kíváncsi vagyok, hátha tanulok valamit :-)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!