Kis vagy nagy betűvel írandó az hogy spanyolban/Spanyolban? (Spanyolországban rövidítéseként írva)
A "nem helyes"-t nem értem: ha mondanak ilyet a magyar anyanyevűek – márpedig mondanak –, akkor hogy lehet nem helyes? :-o
Én is a Spanyolban-ra szavazok, de nem a #3-as által említett félreérthetőség miatt (ugyanis szerintem ilyen félreérthetőség – a kontextus miatt – szinte kizárt), hanem mert ez az ország neveként, mondhatni "beceneveként" szerepel, márpedig a Pista is nagybetű, nemcsak az István. :-)
1, 2
Görögben, Olaszban, Spanyolban, Törökben, Magyarban, stb ezek szerintem használt kifejezések a helyhatározásra is.
(És nyelvi meghatározására is, de most nem az szerepel a kérdésben.)
Akkor a spanyol földön, spanyol honban is helytelen kifejezések szerintetek?
6
Az egyes konkrétan leírta, hogy szerinte mi szabályos, és ezek nem voltak benne.
Az első 3 válaszoló gondolom Szabolcsban sem volt (#3 nem Szabolcs nevű emberben), esetleg csak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.
"egyes konkrétan leírta":
Oké... Valóban írt dolgokat, de nem hiszem, hogy taxatív felsorolásnak szánta, inkáb exemplifikatív lehetett. :-)
Ez a szabolcsos példa kissé mellé ment, mert az nem melléknév magában, hanem tulnév, úgyhogy nem hasonlítanám ahhoz, kissé alma-körte... (szabolcsi alma vs. spanyol körte :-)
Egyszerűen nekik fáj az új, a más, a fiatalos, mert "régen minden jobb volt".
Amúgy néha nekem is fáj, mert régen "tényleg" minden jobb volt... :-D De azért ezzel a öregségi fogyatékommal ritkán büszkélkedem... :-) [mai nyelven: büszkélkedeK :-( ]
4
Azt is mondják a magyarok hogy "vót" meg "mink", attól még nem helyes. Meg a puszcsi sem az.
Miért ne lenne helyes ilyet mondani? :-o
Ki mondta ezt? Vagy hol olvastál ilyet?
(Hogy helyesen van-e írva, az más tészta, arra vannak szabályok, így az írásmódot illetően lehet beszélni helyes/helytelenről – de olyan nyelvi előírásról nem tudok, hogy mit szabad magyarul mondani, és mit nem...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!