Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Aki ÁKOMBÁKOM helyesírással...

Aki ÁKOMBÁKOM helyesírással kommunikál, mire számít a levelezőpartnerétől?

Figyelt kérdés

Kiráz a hideg, hogy mennyi sötét bugris van, aki írni sem tud, de azért írogat. Ékezetek teljes hiánya, írásjelek hiánya (pl kérdés végén nincs kérdőjel), de a legirritálóbb, amikor pl.: felhívhatsz helyett felhivhac, jöhetsz helyett johec stb. Egyszer egy Tinderes nő is számonkért, hogy "Mi ak oka, hogy válaszra se méltac" Na mondom pontosan ez. A "méltac".

Tényleg ennyire képtelenség megtisztelni a másikat?

2022. ápr. 19. 13:21
1 2
 11/16 BringaManó ***** válasza:

Én sem értem, hogy miről szól ez a poszt... Számtalan kérdése merül fel bennem: Aki nem tud, attól miért tiszteletlenség?... Miért kéne mindenkinek tökéletesen tudni?... Miért ír valaki erről GYK-kérdést?... Posztolja a fészbukon, vagy ahol akarja, de miért kell költői kérdésbe csomagolt pufogással szennyeznie itt a környezetet, ráadásul olyan témában, amely már ezerszer ki lett beszélve?... (szerintem ő is tudja, pl. ez a méltac-os sztori ismerős... tippem szerint ez is ő volt, hasonlóan barátságos a stílusa: https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__egyeb-ke.. Talán azért kellett újra írni ugyanarról, mert azóta megismerkedett a kiemelt ÁKOMBÁKOM szóval? csak a jelentésével nem... XD sebaj.)

Ha bemegy egy szórakozó helyre, akkor mindenkit helyretesz, hogy miért nem tanul meg rendesen táncolni? Ha valaki bármilyen szempontból nem szimpi neki, akkor elkezd hangosan háborogni, hogy az miért öltözik/beszél/viselkedik máshogy? Miért nem azokkal foglalkozik, akik szimpatikusak neki?... (#3-mal és #10-zel egyetértve)

– Na ez persze rám is vonatkozik. Megyek is innen...

de előtte még két üzenet, ha már itt jártam:

#8, #9: nagyon fontos része ennek a kritizálásnak, hogy hogyan szól valaki, miért szól, nyilvánosan szól-e stb. – kettőn áll a vásár, ne csak a kritizált ember "érzelmi érettségének és intelligenciájának" a "nyakába varrjuk", ha nem egy normális párbeszéd keretében történik a kritika... (pl. a kérdezőről el tudod képzelni, hogy kulturált módon szóljon valakinek?...)

#5, #6: diszLEXia: _olvasási_ probléma, diszGRÁFia: _írási_ probléma, diszKALKULia: _számolási_ probléma. Lehet, hogy a lek/leg/lex* tőről nem annyira ismert, hogy az olvasással kapcsolatos szavakat jelöli, de akkor legalább a másik két tő alapján próbáljunk tájékozódni, azok talán nem olyan "rejtélyes" jelentésű szavak... :-)

* lektűr, lektor; legenda, "tolle et lege", légió; lexikon, lexéma, "lex ..." (pl. Lex Járai 'Járai-törvény')...

2022. ápr. 19. 22:27
 12/16 anonim ***** válasza:
Engem is zavar, legfőképp, hogy sokan merő lustaságból írnak rosszul (és nem csak a baráti beszélgetéseikben), de azért gyűlölködni nem kéne.
2022. ápr. 20. 14:34
 13/16 Szirty ***** válasza:

"...mire számít a levelezőpartnerétől?"

Arra majdnem biztosan, hogy nem tesznek negatív megjegyzést a helyesírásukra mert attól bepöccennek... :)

Ui.:

Én azt hittem eddig, hogy a "felhívacc" és a "jöhecc" az kéccé! :)

2022. ápr. 20. 17:14
 14/16 anonim ***** válasza:
szerencsere nem szorulok ra a randioldalakra, randiappokra, de biztos hogy nem allnek szoba olyannal aki nem tud helyesen irni (tudom, ongol hogy nem irok ekezeteket, angol kiosztasu a billentyuzetem, remelem megbocsatotok)
2022. máj. 25. 11:55
 15/16 Szirty ***** válasza:

"...remelem megbocsatotok"

NEM! :)

2022. máj. 25. 12:42
 16/16 anonim ***** válasza:
:(
2022. máj. 25. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!