Tényleg be akarják tiltani az ly használatát a magyar nyelvben? Vagy ez csak álhír?
én sem értem, hogy mi értelme volna egy ilyen műfelháborodást (vagy a másik oldalról: műlelkesedést) gerjeszteni, műhabot verni, de mivel egyáltalán nem hallottam semmi ilyesmi "hírről" (vagy "álhírről"), mégis azt kell gondolnom, hogy valaki csak "unatkozik", esetleg egyéb hátsó szándéka van, amihez kevés a fantáziám...
(mondjuk arról készít tanulmányt, hogy hogy reagálnának az emberek egy ilyen változásra)
de ha tudsz ilyen hírt, mutasd! :-)
ha valamilyen "hadjárat" lenne, akkor inkább ly _melletti_ kérdés volna ezzel a túlzó megfogalmazással ("be akarják tiltani"), legalábbis ha provokálni akar valamit...
Lehet, hogy valami FB-troll produkálta, ott látta a kérdező...
Kértem forrást, nem adott, a kérdés nyitott.
igen, majd kiderül (vagy nem) :-)
a kérdést olvasva fel sem merült bennem, hogy valódi lenne... mármint hogy valóban hallott/olvasott volna ilyen hírt. akkor minimum célzott volna rá, hogy hol, mit, kitől (de jobb esetben linket is dob).
ez így teljesen "mű-szagú", csak a célja kérdés
"fel sem merült bennem, hogy valódi lenne"
Én adtam neki esélyt, hogy tényleg látta valahol valami pletyka szinten.
Ha a kérdés kételkedős fogalmazása csak színészkedés, akkor tévedtem.
Azért amióta a bringásoknak sikerült annyira elhitetnie a propagandájukkal a másfél méter kötelező oldaltávot az országgal, hogy tényleg szabály lett belőle, kicsit félek...
:D
:-)
igen, szabály lett? na ez, nekem is új, mutasd :-)
én még ott tartok, amivel amúgy a [link] is kezdődik:
"A Magyarországon jelenleg hatályos KRESZ szerint “Előzni abban az esetben szabad, ha az előzés során a megelőzendő jármű mellett megfelelő oldaltávolságot lehet tartani“. Ez a gumiszabály sajnos a valóságban elég gyakran a kerékpárosokon csattan, akiket a járművezetők sokszor veszélyesen közel előznek, hiszen nincsen meghatározva a KRESZ-ben, hogy mi számít veszélyes manővernek és mi nem."
már beljebb vagyunk?...
Még nincs benne a KRESZ-ben, de nemsokára.
Wáó, köszönöm! Kíváncsi vagyok....
(ezek szerint a "tényleg szabály lett belőle" kis költői túlzás volt, a medve bőrére történő ivást előrehozandó – de hátha... :-)
"ezek szerint a "tényleg szabály lett belőle" kis költői túlzás volt"
Egész picit, mert már legálisan (szürkezóna, nem szedeti le senki) táblázgatják itt-ott az utakon.
:)
ja, a táblázást én is tudom, de az nem kresztábla :-)
azt se szedeti le senki, hogy tesco jobbra :-)
"azt se szedeti le senki, hogy tesco jobbra :-)"
De, ha engedély nélkül rakják ki.
Mindhez kell.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!