Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Nem azt a terméket kaptam egy...

Nem azt a terméket kaptam egy webshop-ból, amit rendeltem. Az üzenet végén mit kéne írjak? Üdvözlettel? Szép napot? Üdv? Vagy csak egyszerűen a nevemet írjam oda minden más nélkül?

Figyelt kérdés

Az üzenet így néz ki (megnevezéseket kivettem):

Tisztelt xyz.hu!

A 1111111 számú rendelést a futár nemrég (az elmúlt 1 órában) kézbesítette. Amire figyelmes lettem, hogy a rendelt „TERMÉKNÉV” összetétele nem egyezik a weboldalon szereplő adatokkal. A weboldalon az szerepel a leírásnál, hogy „100% gyűrűs fonású fésült pamut” (kép-1.jpg), a További információk alatt pedig: „Anyag 100% Pamut” (kép-2.jpg), a valóságban azonban 50% pamut és 50% poliészter (kép-3.jpg, kép-4.jpg és kép-5.jpg).

Számomra nem felel meg a mű-anyagot tartalmazó ruha.

Egyik elköszönést sem érzem helyesnek egy ilyen típusú e-mail-nél.

2021. okt. 27. 12:32
1 2
 1/13 anonim válasza:
100%
Szerintem írd oda a nevedet simán, ne használj elköszönést.
2021. okt. 27. 13:02
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

"Várom mielöbbi válaszát.

XY

xy@gmail.com"

2021. okt. 27. 13:08
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Én azt szoktam írni, hogy:

...Kérem szíves intézkedésüket...

Köszönettel:

XY

2021. okt. 27. 13:12
 4/13 anonim ***** válasza:
0%

Minek bő lére ereszteni?

Visszaküldöd és annyi. Az ominózus shopot pedig elkerülöd.

2021. okt. 27. 13:13
 5/13 belapus ***** válasza:
100%

Azért érdemes volna felkészülni az elállás igénybevételére is, mert ezt a levelezést még nem biztos, hogy az adott áruház annak értékeli.

Ha elkezdik húzni az időt, nehogy kiszaladj a 14 napból.

2021. okt. 27. 16:48
 6/13 anonim válasza:
0%

"Hö!

Szar a cucc, amit kűttetek!

Böff"

- ahogy az átlag gyikes pari csinálná.

2021. okt. 27. 16:53
 7/13 BringaManó ***** válasza:
80%
mi a gond az üdvözlettel-lel?
2021. okt. 28. 01:55
 8/13 Wadmalac ***** válasza:

A levél nem szól arról, hogy a nem-megfelelőség okán mit akarsz tenni, elérni.

Visszaküldeni, pénzt visszakérni?

A végére írd, hogy mi a szándékod. Pl. " A terméket ezért visszaküldöm és kérem az árának visszatérítését."

És ezután lezárható ennyivel:

Köszönettel

XY

2021. okt. 28. 12:48
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm 1-es, 2-es, 3-as!

5-ös:

1. A 14 nap a BEJELENTÉSTŐL számított 14 nap, nem pedig, hogy ők 14 napon belül válaszolnak-e. Nekik kötelességük mihamarabb válaszolni és intézkedni - így emlékszem vissza az ASZF-ekre általánosságban.

2. Olvasd el a 8-ashoz való hozzászólásomat is, rád is érvényes!

7-es! Az üdvözlet valami kedvességre utal, ha belegondolsz a szó eredeti jelentésébe, de manapság annyira megszokott lett, hogy fel se figyel az ember túlnyomó része erre. ((A másik, hogy pl. valakivel találkozol, de a szó szoros értelemben soha többé nem kívánod látni őt - ez esetben nem a viszontlátásra vagy hasonló kifejezést kell használni. Ebben az esetben csalódásban részesítettek, nem nekem kell kedvesen üdvözölni.

8-as: Nem én küldöm vissza a terméket a saját pénzemen. Ez nem elállás, nem az én önszántamból nem felel meg a termék, hanem az ő hibájuk a történtek.

2021. okt. 29. 08:10
 10/13 Wadmalac ***** válasza:

"Nem én küldöm vissza a terméket a saját pénzemen. Ez nem elállás, nem az én önszántamból nem felel meg a termék, hanem az ő hibájuk a történtek."

Nem értetted meg a válaszom lényegét.

Tökmindegy, mit akarsz tenni, ha úgy fogalmazod meg, hogy egy feléjük mutató elvárásoddal végződik, írhatod a végére, hogy "Köszönettel, XY".

2021. okt. 29. 09:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!