Előfordul ilyesmi a családodban?
A családi kapcsolatok témában nagyon gyakori, hogy a kérdezők nem tesznek szóközt a vessző után.
(Természetesen nem ugyanazokról a kérdezőkről van szó, mindig más az élethelyzet; a válaszolóknál nem igazán látok ilyesmit.)
Nem találkoztam még ezzel az íráshibával, a ti családotokban előfordul ilyen? Kézírásban is megjelenik vagy csak gépelt szövegben?
Először is ez nem Családi kapcsolatokba való.
Másodszor ez egyáltalán nem ennek a kategóriának a sajátossága. A teljes Gyakorin, sőt, más helyeken is egyre ijesztőbb gyakorisággal látom ezt a fajta írást. Vagy "aaa,aaa"-t, vagy "aaa , aaa"-t írnak az "aaa, aaa" helyett.
Nekem csak itt tűnt fel, pedig több topikot is követek. Akkor ezzel mellélőttem, bocsánat.
Megpróbálom áthelyeztetni a kérdést.
#1 vagyok. Egyébként azt sem érted, hogy miért a családunkról kérdezel, miért nem mondjuk az ismerőseink köréből.
A kategória miatt jelentettelek, ha nem baj :).
#6 Itt tapasztaltam, így ide szerettem volna kiírni a kérdést is. Semmi gond a jelentéssel, minden jogod megvan hozzá.
A választ lényegében már megkaptam az első hosszászólásodból és a negyedik válaszolótól.
na de hát magyarul csomószor -ba/be ragot használunk akkor is, amikor a helyre utalunk, nemcsak iránynál. (ld. pl. [link] és [link] )
ez téged általában idegesít, minden helyzetben, vagy csak választékos stílusú és/vagy írott szöveg esetében?
ha beszélt nyelvben nem olyan gáz, akkor a gyk-n sem lehet annyira ciki, hiszen általában itt is olyan stílusban "beszélgetünk", ami közelebb áll a beszélt nyelvhez, mint egy igényesen, válogatottan fogalmazott írásos üzenetváltáshoz (levelezéshez), nemde?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!