Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Előfordul ilyesmi a családodban?

Előfordul ilyesmi a családodban?

Figyelt kérdés

A családi kapcsolatok témában nagyon gyakori, hogy a kérdezők nem tesznek szóközt a vessző után.

(Természetesen nem ugyanazokról a kérdezőkről van szó, mindig más az élethelyzet; a válaszolóknál nem igazán látok ilyesmit.)

Nem találkoztam még ezzel az íráshibával, a ti családotokban előfordul ilyen? Kézírásban is megjelenik vagy csak gépelt szövegben?

2021. szept. 28. 17:56
A kérdező szavazást indított:
Igen.
Nem.
24 szavazat
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Először is ez nem Családi kapcsolatokba való.

Másodszor ez egyáltalán nem ennek a kategóriának a sajátossága. A teljes Gyakorin, sőt, más helyeken is egyre ijesztőbb gyakorisággal látom ezt a fajta írást. Vagy "aaa,aaa"-t, vagy "aaa , aaa"-t írnak az "aaa, aaa" helyett.

2021. szept. 28. 18:02
 2/16 A kérdező kommentje:

Nekem csak itt tűnt fel, pedig több topikot is követek. Akkor ezzel mellélőttem, bocsánat.

Megpróbálom áthelyeztetni a kérdést.

2021. szept. 28. 18:09
 3/16 anonim ***** válasza:
93%
A mi családunkban soha nem fordul ez elő,mi mindannyian nagyon jól tudunk írni,a vessző után a szóköz kitételét pedig a legszigorúbban megköveteljük!
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Szimpla digitális írástudatlanság. És ez még talán az egyik legkevésbé fájó megnyilvánulása. Jobban zavar, mikor semmi központozás.
 5/16 anonim ***** válasza:
85%
Engem az jobban zavar amikor valaki így ír le egy kvrva hosszú több soros mondatot vessző meg pontok nélkül aztán kifolyik a szemed mire elolvasod és értelmezed
2021. szept. 28. 18:26
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

#1 vagyok. Egyébként azt sem érted, hogy miért a családunkról kérdezel, miért nem mondjuk az ismerőseink köréből.

A kategória miatt jelentettelek, ha nem baj :).

2021. szept. 28. 18:30
 7/16 A kérdező kommentje:

#6 Itt tapasztaltam, így ide szerettem volna kiírni a kérdést is. Semmi gond a jelentéssel, minden jogod megvan hozzá.

A választ lényegében már megkaptam az első hosszászólásodból és a negyedik válaszolótól.

2021. szept. 28. 18:40
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Engem a -ba, -be ragok -ban és -ben helyetti használata sokkal jobban idegesít.
2021. szept. 28. 19:37
 9/16 BringaManó ***** válasza:
83%

na de hát magyarul csomószor -ba/be ragot használunk akkor is, amikor a helyre utalunk, nemcsak iránynál. (ld. pl. [link] és [link] )

ez téged általában idegesít, minden helyzetben, vagy csak választékos stílusú és/vagy írott szöveg esetében?

ha beszélt nyelvben nem olyan gáz, akkor a gyk-n sem lehet annyira ciki, hiszen általában itt is olyan stílusban "beszélgetünk", ami közelebb áll a beszélt nyelvhez, mint egy igényesen, válogatottan fogalmazott írásos üzenetváltáshoz (levelezéshez), nemde?

2021. szept. 28. 21:30
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
"ha beszélt nyelvben nem olyan gáz" Hát nekem inkább az. "Szia, a boltba vagyok" - boltba? Bele? Bele vagy a boltba bele?
2021. szept. 28. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!