XY tegnap jelentette be a felmondását, pedig azt hittük, sosem fog elmenni. A mondat végét hogy lehetne még másképpen írni?
... pedig volt egy olyan érzésünk, hogy sosem fog elmenni (szerintem ez pont nem jó ide)
...pedig (egy) olyan érzésünk volt, hogy sosem fog elmenni. (ez talán jobb)
...pedig az volt az érzésünk, hogy sosem fog elmenni. (szerintem ez így jó, de hátha valaki ír ennél jobbat)
A szövegkörnyezettől is függ, de azt nézd, hogy a hangsúly hova esik.
- XY tegnap jelentette be a felmondását, PEDIG azt hittük, sosem fog elmenni.
- XY tegnap jelentette be a felmondását, pedig VOLT egy olyan érzésünk, hogy sosem fog elmenni.
- XY tegnap jelentette be a felmondását, pedig (egy) OLYAN érzésünk volt, hogy sosem fog elmenni.
- XY tegnap jelentette be a felmondását, pedig AZ VOLT az érzésünk, hogy sosem fog elmenni.
XY tegnap jelentette be a felmondását, pedig volt egy olyan érzésünk, hogy sosem fog elmenni.
Ez inkább akkor lenne jó, ha annak örülnénk, hogy elmegy, ugye?
5, igen, ez úgy hangzik, mint egy epés megjegyzés, hogy hurrá, végre-valahára lelépett, azt hittük örökké kolonc lesz a nyakunkon.
Szerintem itt ez az ilyen vagy olyan érzésünk volt megfogalmazás mindenhogyan kicsit esetlen, de azért jó lenne tudni, mi célból/kinek írjátok.
...pedig meg voltunk győződve róla, hogy sosem fog elmenni.
...pedig elképzelhetetlennek tűnt, hogy valaha elmenjen.
XY tegnap jelentette be a felmondását, pedig (egy) olyan érzésünk volt, hogy sosem fog elmenni.
ez inkább az, hogy sajnáljuk
XY tegnap jelentette be a felmondását, pedig az volt az érzésünk, hogy sosem fog elmenni.
XY tegnap jelentette be a felmondását, pedig azt hittük, sosem fog elmenni.
ezek mindkettőt jelenthetik
de lehet, hogy nem jól gondolom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!