Miért baj ha valaki nem tud helyesen írni?
"Csak dobd be "a királynőt megölni nem kell félnetek jó lesz..."-t, és kérd meg az illetőt, hogy mondja el, szerinte mi az értelme a mondatnak, most akkor ölni vagy nem ölni."
ki fog röhögni (ami nem csoda, tekintve, mennyire életszerütlen a szóban forgó példamondat)
Álljatok már le :D Én csak annyit írtam, hogy ha a kérdező a helyesírásról tesz fel kérdést, akkor legalább a kérdésében kirakhatta volna a vesszőt tagmondat határán. Nekem ez a véleményem, ennyi, pont. Nem kell velem egyetérteni, felőlem le is pontozhattok, de mi ez, hogy a #22-es konkrétan már sérteget? Nem tudom, kinek az agyi szintjéről kéne itt beszélni...
Az esztergomi érsek levele kb. olyan érv, hogy kikapod a tollbamondást, ahol nem raktad ki a vesszőket, ezért egyes lett, és nekiállsz ezzel fárasztani a tanárnőt? Tipikus diákos hülyeség, aminek semmi értelme, csak a gyerek képzeli magáról, hogy ötletes volt. Attól még a vesszőket ki kell tenni, mert a mai magyar helyesírásban ezek a szabályok élnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!