A csernobili atomerőmű felett tényleg volt fénycsóva? Ha igen, mitől?
Figyelt kérdés
2019. júl. 6. 21:44
1/11 anonim válasza:
Ugy felforrosodott felette a levego a robbanás pillanatában asszem. Javitsatok ki ha tevedek :)
2/11 anonim válasza:
Az erős sugárzás ionizálta a levegőt és így az kék fényt bocsátott ki. Hasonlóan mint villám esetében.
3/11 Marci71 válasza:
Cserenkov-sugárzás... Az adott közegben érvényes fénysebességnél gyorsabban haladó töltött részecskék bocsájtják ki. Például a maghasadáskor keletkező nagyenergiájú elektronok.
4/11 A kérdező kommentje:
Az képes fénycsóvát is csinálni?
Nem teljesen olyanra gondolok, mint a sorozatban, de hasonlót?
2019. júl. 7. 14:58
5/11 Marci71 válasza:
Hogy őszinte legyek nem tudom de ha jól emlékszem a filmben amikor Scserbina meg Legaszov helikopteren utazik a reaktor felé Legaszov Cserenkov sugárzást emleget. Elég durva radioaktivitás volt ott amilyennel máshol nem nagyon lehet találkozni szerencsére. És persze égett ott elég sok grafit is annak is lehetett fénye...
6/11 Marci71 válasza:
Rosszul emlékeztem a filmben Legaszov ionizációt mond. Csak én gondoltam hogy Cserenkov sugárzás:)
7/11 anonim válasza:
13:46 a fenysebessegnel hogy lehet valami gyorsabb? Nem is tudtam, higy van gyorsabb annal.
8/11 anonim válasza:
A fénysebesség közegfüggő. Így a sűrűbb közegekben a fénysebesség alacsonyabb, mint a vákuumban mérve. Egy részecske viszont a körülményektől függően túllépheti ezt az alacsonyabb, az adott közegre viszonyított fénysebességet.
9/11 anonim válasza:
Értem.
Tehát az atomerőmű fölött akkor vákuum volt? Ha jól értem.
10/11 anonim válasza:
Bocs rosszul ertelmeztem.
Xd tehat ott ajkor surubb volt a kozeg, nem vákuum volt. Bocs felre olvastam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!