Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A csernobili atomerőmű felett...

A csernobili atomerőmű felett tényleg volt fénycsóva? Ha igen, mitől?

Figyelt kérdés
2019. júl. 6. 21:44
1 2
 1/11 anonim válasza:
78%
Ugy felforrosodott felette a levego a robbanás pillanatában asszem. Javitsatok ki ha tevedek :)
2019. júl. 6. 21:53
 2/11 anonim ***** válasza:
94%
Az erős sugárzás ionizálta a levegőt és így az kék fényt bocsátott ki. Hasonlóan mint villám esetében.
2019. júl. 6. 22:30
 3/11 Marci71 ***** válasza:
52%
Cserenkov-sugárzás... Az adott közegben érvényes fénysebességnél gyorsabban haladó töltött részecskék bocsájtják ki. Például a maghasadáskor keletkező nagyenergiájú elektronok.
2019. júl. 7. 13:46
 4/11 A kérdező kommentje:

Az képes fénycsóvát is csinálni?

Nem teljesen olyanra gondolok, mint a sorozatban, de hasonlót?

2019. júl. 7. 14:58
 5/11 Marci71 ***** válasza:
Hogy őszinte legyek nem tudom de ha jól emlékszem a filmben amikor Scserbina meg Legaszov helikopteren utazik a reaktor felé Legaszov Cserenkov sugárzást emleget. Elég durva radioaktivitás volt ott amilyennel máshol nem nagyon lehet találkozni szerencsére. És persze égett ott elég sok grafit is annak is lehetett fénye...
2019. júl. 7. 21:12
 6/11 Marci71 ***** válasza:
Rosszul emlékeztem a filmben Legaszov ionizációt mond. Csak én gondoltam hogy Cserenkov sugárzás:)
2019. júl. 7. 21:17
 7/11 anonim válasza:
47%
13:46 a fenysebessegnel hogy lehet valami gyorsabb? Nem is tudtam, higy van gyorsabb annal.
2019. júl. 7. 21:52
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
A fénysebesség közegfüggő. Így a sűrűbb közegekben a fénysebesség alacsonyabb, mint a vákuumban mérve. Egy részecske viszont a körülményektől függően túllépheti ezt az alacsonyabb, az adott közegre viszonyított fénysebességet.
2019. júl. 8. 13:32
 9/11 anonim válasza:

Értem.

Tehát az atomerőmű fölött akkor vákuum volt? Ha jól értem.

2019. júl. 8. 22:15
 10/11 anonim válasza:

Bocs rosszul ertelmeztem.

Xd tehat ott ajkor surubb volt a kozeg, nem vákuum volt. Bocs felre olvastam

2019. júl. 8. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!