A Kína tanulmány tényleges tudományos tanulmánynak tekinthető-e?
Láttam már pro és kontra cikkeket is a könyvvel kapcsolatban, magam viszont nem tartom annyira kompetensnek hogy ítéletet hozzak az ügyben.
Viszont érdekelne, ti találkoztatok-e már vele, és mennyire mondanátok hitelesnek az ott leírtakat?
"Csirke, kecske, pulyka, nyúl szintén elég jók akár hetente lehet sőt ajánlom fogyasztani. Már csak azért is mert bizonyos aminó savakat nem lehet "beszerezni" állati fehérjék nélkül, kizárólag növényi táplálkozással!
De fehérjepótlás mennyiségben sem, mert egyszerűen képtelenség hogy bárki annyi növényt tudjon megenni (magába tömni) hogy egy aktív életvitel mellett fedezni legyen képes fehérjeszükségletét."
Ezt azért cáfolni látszik, hogy léteznek pl vegán testépítők. Még ha nem is túl sokan.
Szóval lehet hogy jóval bonyolultabb így egy teljes körű diéta fenntartása, de azért nem lehetetlen a dolog, úgy tűnik.
Ettől függetlenül köszönöm a tartalmas válaszod!
" ő belőle csak a pénz beszél" + többiek
Aki megnézte a Lenkei videóját végig láthatta nem ajánlott semmit eladásra. 2 jó tanácsot adott: igyál sok vizet, vidd be a kellő mennyiségű sót. Ingyen van...
Belgyógyász orvos! Nagyon egyszerű átlagember számára is emészthető formában el tudja mondani amire nem csak ő hanem egyre több orvos is rájött már.
Szerintem amit linkeltem videóban nagyon logikusan is levezeti hogy mi miért hogy.
A mai orvostudomány is tele van dogmákkal ahogy régen is volt. (Meg ahogy a táplálkozás "tudomány2 is.) Egyet kettőt le fog döntögetni ha nem Lenkei akkor más. Mellesleg a videóban is említi hogy készültek tanulmányok amelyek az ő verzióját támasztják alá...
Szóval ha másban nem is de a sóról, vízről és talán a koleszterinről mondottai mellett "leteszem a garast" amíg valaki tételesen nem cáfolja, megismételhetően, bizonyíthatóan.
"Az a növény fehérjéje és ha kifőzöd úgy süthetsz belőle mintha hús lenne . Én imádom és be van pácolva meg minden és gyakorlatilag olyan mint a sült oldalas vagy akármi."
Ohh, ezt még nem hallottam. Hogy főzöd ki? Van rá recept?
1: Az orvosoknak nem a táplálkozás a szakterülete.
2: Attól, hogy valaki orvos, az nem jelenti azt is, hogy jóindulatú.
Lenkei a szcientológia egyház vitaminbizniszével keresi a kenyerét, és a videóiban pedig azt szajkózza, hogy milyen jó gigadózisokat szedni belőlük.
A biznisze és az egyháza miatt is tucatjával érkeznek ellene a perek. Rokonságom bíróságon dolgozik, onnan tudom ezt.
A többi paleo doki (pl dr Tóth Csaba) ellen is rengeteg megkárosodott beteg tett feljelentést, de sajnos a szemétláda a legtöbb ügyből kimosdatta magát (jó ügyvéddel sajnos lehetséges).
Lenkei f.aszságaival egyetlen komoly tudós sem foglalkozna, mert már az általános iskolás biológia cáfolja az állításait.
" Nem véletlen hogy a vegetáriánus családoknál a gyerekeknek (a fejlődő szervezetnek) nem kell és nem is lehet betartani, betartatni mert rendellenesség lesz belőle.
(Az anyatej sem növényi hiába vegetáriánus az anya! SIC!)"
Ez nem véletlen, hanem egy tömény bullshit. Abszolút tudatlanságra valló komment.
A vegetarianizmus lényege az állatok tárgyként való kezelésének elutasítása. Az anyatejes szoptatás pedig vegan, mivel semmilyen állatnak nem ártanak vele.
Amúgy közöld a több millió veganként felnőtt gyerekkel, hogy fejlődési rendellenességeik vannak..
A fehérjemítosz megint egy röhej. 50-70 g fehérjére van szükségünk naponta, amit a szervezet épít fel aminosavakból. Ezekből 11 esszenciális (metionin, treonin, tirozin, triptofán, valin, fenil alanin, lizin, cisztin,hisztidin, izoleucin, leucin). Mind a 11 megtalálható a növényekben, és 70 g-t mindenféle számolgatás és odafigyelés nélkül belehet vinni amennyiben elegendő kalóriát eszünk.
" Ohh, ezt még nem hallottam. Hogy főzöd ki? Van rá recept? "
https://www.youtube.com/watch?v=1evqAXdoWe8
Pl így. Már legalább 60-70 éve van rá recept, de segáz.
Persze nem csak ez a verzió létezik. Ha valaki fél, h a glutén fogyasztás miatt elviszi az ördög, az használhatja bármelyik hüvelyes/mag/zöldség fehérjekivonatát.
De ez igazából felesleges, mivel 70-t enélkül is belehet vinni. Én pl ma 106 g-t vittem be, pedig nem ettem szejtánt.
Eagle, Lenkei egészen elképesztő marhaságokat szokott beszélni, amik olyan szintű szakmai hozzá nem értésről tanúskodnak, hogy az félelmetes. Az érdekes, hogy azt mondod, belgyógyász, gondolom, ő állította magáról, máskor meg azt állítja, mikrobiológus, de pl egy állati meg egy növényi sejtet nem tud megkülönböztetni egymástól. Ha lesz kis időm, mutatok neked egy kis Lenkei best ofot, hogy érezd te is, miféle embernek adsz a szavára. Nem az a gond, hogy a pénzre hajt, nem tudom, hogy így van-e, nem is nagyon érdekel, de a sarki zöldséges lazán veri biológiai ismeretekben.
Amúgy úgy látom, nem létezik Lenkei Gábor nevű ember, aki szakorvosi vizsgát tett volna. Csak szólok, hogy tudd. Mikrobiológusnak pont ennyire mikrobiológus.
" Amúgy úgy látom, nem létezik Lenkei Gábor nevű ember, aki szakorvosi vizsgát tett volna. Csak szólok, hogy tudd. Mikrobiológusnak pont ennyire mikrobiológus.
[link] "
Yesszusom :D Ezt még külön jó tudni.
Válaszolni fogok a 18-ra is, de ahhoz még kell keresnem pár forrást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!