Ha a számok és maga a világmindenség végtelen, végtelen sokféle reláció (képlet) felfedezhető/kitalálható/felállítható, akkor mi értelme tanulni őket, hisz sosem érünk a végére?
Emberi létünk egyik alapvető jellemzőjének tartjuk a tudásvágyat.
Szerintem mostanában az új generációkból ez kezd kihalni.
"Szerintem mostanában az új generációkból ez kezd kihalni."
Szerintem azért,mert gyakorlatilag mindent alájuk löknek, semmiért nem kell küzdeni. Az egész közhangulat olyan, hogy tulajdonképpen már mindent felfedeztünk - amit még nem, azt a tudósok majd megoldják. De közben a tudósok megvetett népség lett, hiszen nem dolgoznak, mint a normális ember, csak ülnek egész nap. Meg eleve gonoszok, titkolóznak, stb.
Amikor mégis dolgoznak, akkor meg gonosz felfedezéseken.
Másrészt a mai társadalom nagyon nem támogatja az önálló, kíváncsi, érdeklődő, elhivatott, dönteni képes embereket!
Ugyan Amerikából vettük ezt át mi is, de ott okosabban csinálják: kiemelik azt az 5%-ot, aki mégis ilyen lesz, és ideális feltételeket biztosítanak nekik a fejlődéshez. Ők lesznek a jövő esze.
Nálunk meg elnyomják, letörik ezeket - kezdve az általános iskolában. Nálunk nincs szükség túl sok észre: csak zavar mindenben.
"De közben a tudósok megvetett népség lett, hiszen nem dolgoznak, mint a normális ember, csak ülnek egész nap. Meg eleve gonoszok, titkolóznak, stb.
Amikor mégis dolgoznak, akkor meg gonosz felfedezéseken."
Ez nagyon találó volt, valóban így gondolja az erősen alulművelt réteg, az áltudományos baromságok mellett...
Elég torokszorító, hogy itt is Wadmalac részletes és mindenre kitérő hozzászólásait pontozzák le :(
Á, azok elmebetegek.
Vallásos fórumokon néztem, hogy ott is lepontoztak egy teljesen jó hozzászólást is.
Ez a dühöngőjük.
#14: Nem érdemes a lepontozásokon mérgelődni.
Annak is van értéke, ha kevesek szavát kevesek értik és értékelik.
R.I.P. Hawking.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!