Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A halál után olyan lehet,...

A halál után olyan lehet, mint mikor alszunk (és nem álmodunk)?

Figyelt kérdés

2017. szept. 18. 17:41
 1/8 anonim ***** válasza:
87%
Inkább olyan mint mielőtt megszülettél feltéve ha nincs semmi utána.
2017. szept. 18. 17:48
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen, a kettő szerintem nagyon hasonlít. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy az agyunk, akkor is működik, mikor regenerálódik, de tudatosan ugye nem sokat érzékelünk. Sajnos, én úgy gondolom, hogy nincs utána semmi, de ez egyéni kérdés. Nagyon elkeserítő, hogy az emberek fel sem fogják, hogy mindegy mit tesznek, úgyis meghalnak.
2017. szept. 18. 17:52
 3/8 anonim ***** válasza:
6%
Nem feltétlenül a mai világba már szerintem senki se tudja miben higgyen,annyi új dolog van új elmélet meg felfedezés hogy nem lehet semmi halál után,kvantumfizikába az atomnál kisebb dolgok nem úgy működnek mint a mi fizikai világunkban,az mellett több mint 25% esélyt adnak arra,hogy szimulációban élünk,lehetnek multiverzumok,mai napig nem értjük a semmiből,hogy jön létre valami azaz egy egész világ vagy még több,technologinák fejlődik olyannyira,hogy az elkövetkezendő 40-50-be akár odáig eljuthatunk,hogy nem öregedünk.Szóval nem felesleges az élet,meg mai szemmel szűklátókörűség azt feltételezni biztosra,hogy nincs élet a halálután.
2017. szept. 18. 18:08
 4/8 A kérdező kommentje:

Ez lehet igaz, de, amíg sem megcáfolni, sem megerősíteni nem tudjuk, addig nem is vélem igaznak, inkább kivárom a bizonyítást. Szerintem az ember azért találta ki a túlvilágot, hogy könnyebb legyen elfogadnia a halandóságot.

"És monda az Úr Isten: Ímé az ember olyanná lett, mint mi közülünk egy, jót és gonoszt tudván. Most tehát, hogy ki ne nyújtsa kezét, hogy szakasszon az élet fájáról is, hogy egyék, s örökké éljen: Kiküldé őt az Úr Isten az Éden kertjéből, hogy mívelje a földet, amelyből vétetett vala."

Szép jelképe annak, hogy, amikor az ember megszerezte a tudást (öntudatra ébredt) a halál gondolatával is meg kell küzdenie, és azt nem tudja elfogadni.

2017. szept. 18. 18:15
 5/8 anonim ***** válasza:
58%

"Nagyon elkeserítő, hogy az emberek fel sem fogják, hogy mindegy mit tesznek, úgyis meghalnak."

Én felfogom, a magam módján. És ettől mi változik? Semmi, ugyanúgy kitöltöd valamivel a napjaidat, nem fogsz magadba roskadni csak azért, mert rájöttél, hogy jobb esetben 70-80 év múlva úgyis kampec. Ugyanúgy elmégy továbbra is suliba, melózni, szórakozni, meg ahová épp kedved vagy kötelességed szólít.

2017. szept. 19. 02:27
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem.A halál számomra megváltás.
2017. szept. 19. 02:35
 7/8 anonim ***** válasza:
Az ateisták szerint igen. Különböző vallások mást mondanak erről. Egyikre sincs bizonyíték.
2017. szept. 19. 06:18
 8/8 anonim ***** válasza:
Kérdező, javaslom a fordított felfogást. Adva vagy te, aki korábban végtelen ideig semmit se tehettél, és bizonyos idő múlva végtelen ideig szintén. Viszont közöttük itt az a kis időtartam, amikor bármit tehetsz. Közöttük mennyi az, ami jobbá teheti a világot. Tedd ezeket, és neved (másokban) örökké fennmarad.
2017. szept. 19. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!