Milyen típusú feladatok vannak a Mensa IQ-teszten?
Igen, megkaptam, nekem összejött, ráadásul az 1%. :)
Más kérdés, hogy még nem csatlakoztam, pont amiatt, amit te is írtál, mert egyelőre nem Budapesten lakom, és ritkán tudnék programokon részt venni. Viszont idén ősszel tervezek a fővárosba költözni, akkor szívesen belépnék. Csak remélem, hogy nincs valami olyasmi, hogy nem lehet, mert túl régen írtam a tesztet.
30-as, akkor sok sikert neked!
> Csak remélem, hogy nincs valami olyasmi, hogy nem lehet, mert túl régen írtam a tesztet.
Nem. Ha 17 évesen megírtad a tesztet, és csak 70 évesen döntesz úgy, hogy belépsz a Mensába, akkor is beléphetsz. A tagságnak két feltétele van:
1. Megírtál életedben egy Mensa tesztet, és ott 130 feletti érték jött ki.
2. Befizetted a tagdíjat.
Az első pipa, és ez így is marad életed végéig.
32-es, 135+ volt az eredmény, de ez a szórástól is függ stb.
33-as, rendben, én is így gondoltam. :)
Süsü mindent szuperül leírt, apró kiegészítés:
> "a tagok több, mint felét budapestiek teszik ki"
néhány éve még valóban így volt, de az arány már "átbillent": ma már néhány százalékkal a fele alatt van a főváros aránya (~47%), ami feltevésem szerint egyrészt ("kifelé") az országos ismertség növekedése, másrészt ("befelé") a helyi csoportok, vagyis a Budapesten kívüli mensás élet fellendítésének köszönhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!