Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Melyik ez a földönkívüli élet...

Melyik ez a földönkívüli élet típusaira és valószínüségére vonatkozó elmélet?

Figyelt kérdés

Még régen hallottam Steven Hawkingtól, de asszem nem saját találmánya, elég alap dolog. Tulajdonképpen nem is teljesen elmélet. Annyira emlékszem, hogy 2 db lehetőségre bontja a földönkivüli élet "típusait". Az egyik, hogy csak a földihez hasonló körülmények között alakulhat ki élet, így az az univerzumban (feltehetően) ritka. A másik, hogy az élet alkalmazkodik az adott körülményekhez és ilyen módon akár gázóriásokban is kialakúlhat élet, így meglehetősen gyakori is lehet.

Mi ennek a neve? Hogy tudnék erről a témáról, akár angolul olvasni?

Előre is köszi!

2016. nov. 25. 17:18
1 2
 11/14 Tislerics Máté ***** válasza:

#10!

Az természetesen lehetséges, hogy máshol is lehet élet, én is így gondolom, sőt szerintem hemzseg az élet az univerzumban. De ez nem magától érthetődő! Nem tudhatjuk, hogy az élet milyen gyakori, mivel fogalmunk sincs hogy jön létre! azt tudjuk csak, hogy itt létrejöhet! Bizonyára máshol is! A józan ész azt diktálja hogy az élet létrejön ha a feltételek adottak. De mik a feltételek? nem tudjuk! és amíg nem tudjuk addig abban sem lehetünk biztosak, hogy gyakori az élet kialakulása! ugyan annyi az esély arra, hogy egyedül vagyunk, mint arra hogy nem! Hogy miért? mert nem tudjuk mik az élet kialakulásának a feltételei! Valószínűleg kell víz! mert nekünk kell! Valószínűleg szén alapúnak kell lennie, mert csak ezek képesek óriásmolekulákat alkotni úgy hogy közben képesek reakcióba lépni sok egyéb anyaggal. A józan paraszti ész nem fog előrelépést eredményezni! ide adatok kellenek, tudás, megfigyelések amik előre viszik a dolgokat! saját magunknak bizonygatjuk, hogy nem vagyunk egyedül! vegyük már észre végre!

2016. nov. 29. 23:50
 12/14 Mojjo ***** válasza:

@11: "ugyan annyi az esély arra, hogy egyedül vagyunk, mint arra hogy nem! Hogy miért? mert nem tudjuk mik az élet kialakulásának a feltételei!"

Ez nem azt jelenti, hogy ugyanannyi az esély mindkét lehetőségre. Ez azt jelenti, hogy nem tudunk semmit mondani az esélyekről.

2016. nov. 30. 01:37
 13/14 Tislerics Máté ***** válasza:
#12! jogos! :)
2016. nov. 30. 08:20
 14/14 anonim válasza:

Szerintem a kérdező a "Drake formulára" gondolt (igaz hogy már lehet hogy már megtalálta de tök mind1) :DD

[link]

2017. okt. 7. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!