Ha kitöltöttem a Mensa HungarIQ tesztet és 91 lett, az 14 évesen jó, vagy rossz?
Úgy látszik ha mi azt mondjuk, hogy átlag feletti vagy, akkor átlag alattinak tarod magad. Ha átlag alattinak mondnunk, akkor átlag felettinek tartod magad. Tök mindegy mit mondunk, csak ellenkezhess.
Amúgy meg gondolkozz kérdező. Nincs külön IQ nagyság gyerekekre meg felnőttekre. IQ-teszt van, ami jobban igazodik az egyén életkorához, így valósághűbb eredményt ad. De ez nem azt jelenti, hogy neked jelenleg nem 91-es az IQ-d. De, neked 91-es az IQ-d (nagyjából), amit fejleszthetsz tanulással. Mert attól nem igazán leszel okosabb, hogy 3 évvel idősebb vagy. Te még nem látod át a dolgokat, de hidd el, egy átlagos 17 éves nem sokkal okosabb, mint egy 14 éves. Sőt, a legtöbbje azonos szinten van agyilag. És a többség viselkedésben sem nagyon különbözik egy 1 éves viselkedésétől.
"Akkor biztos csak én vagyok az értelmifogyatékos..."
Nem, te agresszív vagy és pökhendi.
De azért elmondom, hogyan működik egy IQ teszt.
Először is, van a teszt amit kitöltesz, ezen tegyük fel el lehet érni 1000 pontot. Egy ilyen teszt amúgy hónapokig készül, mert kalibrálni kell.
A kalibráláskor az történik, hogy a tesztet kitöltetik egy csomó 17 évessel, egy csomó 18 évessel, egy csomó 19 évessel stb. Tegyük fel azt tapasztalják, hogy a 17 évesek átlagosan 520 pontot kapnak az 1000-ből, a 18 évesek 590-et, a 19 évesek pedig átlagosan 610-et érnek el. És így tovább.
Namost ha te 19 éves vagy és 610 pontot érsz el, akkor te egy átlagos 19 éves vagy. De ha 17 évesen érsz el 610 pontot, akkor te egy átlag feletti 17 éves vagy.
Az IQ teszt eredménye soha nem a pontszámot azaz a 610 avgy épp 590 pontot mondja meg, hanem azt, hogy a többi 17 éveshez (többi 18, 19 stb éveshez) képest hol helyezkedsz el. Az átlagosak 100 pontot kapnak, 110 körül van az eléggé átlag feletti, 120 körül a nagyon átlag feletti.
Namost ha te azt hazudod magadról hogy 17 éves vagy, és elérsz 500 pontot a teszten (amit nem tudsz, hogy valójában mennyi, mert maga pontszám titkos), akkor a többi 17 éveshez fognak hasonlítani. Mivel a 17 évesek 520 pontot érnek el átlagban, ezért a te eredményeddel egy 17 éves ember kicsit átlag alatti kategórában lenne. Ezért azt kapod, hogy 97 (100 alatt kicsivel).
Ha a teszt nincs 14 évesekre kalibrálva, akkor nem tudod megmondani vele a valós IQ-dat 14 évesen. Vagy vársz 3 évet, vagy keresel egy neked való tesztet.
"Nem, te agresszív vagy és pökhendi."
Miért is?
"Ez egy találó minősítés volt.
Ha nem tudsz vele mit kezdeni, az a te problémád - én legalábbis elgondolkodnék rajta. De ha nem megy, az sem baj, viszont fölösleges most itt elkezdeni ezen vitatkozni. Neked sem ez volt a kérdésed, és gondolom, a válaszoló sem akar ezen veszekedni itt."
Jól van. Gondolj, amit akarsz. Örülj neki, hogy szerinted igazad van. Nem fogok vitatkozni.
Nem kérek több választ!
Jé, már törölték is a válaszod!
Na vajon miért? És még én vagyok az agresszív meg a pökhendi... Na mindegy.
Az vagy, de sajnos vannak itt olyanok is, akik kifejezetten gonoszak. Pl. ők pontoznak le kapásból mindent, amihez csak hozzáférnek.
Aztán olyanok is vannak, akik azt pontozzák le, amit nem értenek (lásd a mérleges hasonlatomat).
Ez van. Lassan csak mazohisták válaszolnak itt bármire is.
"Az vagy, de sajnos vannak itt olyanok is, akik kifejezetten gonoszak. Pl. ők pontoznak le kapásból mindent, amihez csak hozzáférnek.
Aztán olyanok is vannak, akik azt pontozzák le, amit nem értenek (lásd a mérleges hasonlatomat).
Ez van. Lassan csak mazohisták válaszolnak itt bármire is."
Én már leírtam, hogy nem kérek több válasz. Te nem értetted meg...
Az rendben van, hogy te nem kérsz.
De a kérdésed nem a te tulajdonod. Más is olvassa, aki esetleg tanulhat belőle. Ezért létezik ez az oldal.
Eléggé becstelen dolog emiatt lepontozni a válaszokat - csak szólok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!