Kitöltöttem a Mensa HungarIQa online próbatesztjét,14 éves vagyok, de 17-et írtam. Számít?
Lehet. És lehet, hogy rosszabb, de ez kevésbé valószínű. Tudtommal ilyen jellegű feladatokat 18-25 év körül old meg leghatékonyabban az ember, tehát ha te már most a 17 évesek szintjén jól teljesítesz, az biztató.
Csak ne felejtsd el, hogy az intelligencia kb. olyan adottság, mint a testmagasság. Nem érdem, és nem is szégyen. A lényeg az, hogy mire használod.
Hat akkor eleg okos lehetsz :-D
Gratulalok
Persze, számít.
Torz értéket ad - lehet ez felfelé vagy lefelé torzuló is.
De valószínűleg lefelé torzít, tehát picit kevesebbet mutat a valós értéknél.
De áruld már el, mi az hogy "hibátlan" IQ teszt?
Honnan tudod, hogy hibátlan lett?
Most kíváncsiságból én is kitöltöttem ( 128 lett az eredmény), de azt nem mutatta meg, hogy hány és melyik kérdésre adtam nem megfelelő választ.
Ha hibátlan lett volna a teszted, akkor biztos magasabb értéket kaptál volna, mert én tudom, hogy minimum két hibám volt, mert az egyiknél lejárt az időm, mert éppen telefonom volt, a másiknál ahogy elküldtem már tudtam hogy félre klikkeltem.
"Ön elérte a teszt maximumát, IQ-eredménye 125 feletti" Ezt írja. Nekem ebből az jön le, hogy ennél jobb itt nem jöhet ki
"Ön elérte a jelen teszt maximumát, eredménye a mérési tartomány fölé esik." Meg ugye ezt is írja. Nem lehet, hogy te máshol töltötted ki, vagy ilyesmi? Itt a link: [link]
Amúgy belegondolva az is elképzelhető, hogy nem csak a teljesen hibátlanra jön ki ez. Meg persze az idő is számíthat. és természetesen nem 0,0001 s alatt küldtem el a válaszokat.
Kedves Kérdező!
Nyilván neked is egy e-mailben, .jpg. csatolmányként küldték az eredményt. ( Én így kaptam.)
Azon egy haranggörbén ábrázolták hogy az én eredményes az átlaghoz képest hol helyezkedik el, és ott a minimum az 55, a maximum a 145. ( Illetve picit magasabb, kb. 150, de csak 145-ig van számozva a skála.)
Az is értelmezhetetlen, hogy a "mérési tartomány fölé esik", hiszen ezernyi 130 - 140 feletti IQ-jú ismert embert lehetne mondani, és az én er3edményem is 125 felett van.
Elvileg az idő nem számít, ez nem reflex-vizsgálat. ( Mondjuk, a próbatesztnél eleve furcsa volt az adott kérdésre megszabott időkeret, mert "normál" tesztnél van X kérdés, amire kapsz egy időkeretet, amit úgy osztasz be, ahogy akarsz.)
6:
A mérési tartomány fölé esés azt jelenti, hogy ez a teszt csak 125-ig tud rendesen mérni, ha valakinek e fölött van az IQ-ja, akkor annak a meghatározására ez a teszt már nem alkalmas, arra külön tesztet kell kitölteni.
128-as értéket biztos nem dobott ki, maximum azt hogy 125 feletti.
Nekem is 125 feletti jött ki pár hónapja.
A kérdező is félreértelmezi az eredmény megszövegezését. Természetesen nem azt jelenti, hogy minden kérdést helyesen vákaszoltál meg.
De úgy estleg lehet 128, hogy egy magasabb életkorú ember ér el nagyon jó eredményt.
Egyébként max. 1 hibám lett, mert azon kívül mindegyik egyértelmű volt. (Ott meg nem voltam 100 %-ig biztos a dolgomban)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!