Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi az a Gondolat?

Mi az a Gondolat?

Figyelt kérdés

Mit nevezünk gondolatnak?

Úgy értem, a kérdést,hogy Miképpen lehetne, megfogalmazni, a lehető, legérthetőbben? (érdekelne még, mind biológiailag,mind kémiailag,ennek folyamatai.)(wikipédiáktól,kíméljenek!)

2016. márc. 6. 00:52
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:
Nézzünk meg ,egy buta élőlényt...,mondjuk,egy rovart! pl egy pók! 1. Nincs logikus gondolkodása,mégis sokkal többre képes,mint egy ember! A saját testéből kiáramló nyál, és mirigyek segítségével, miegymás, potroh végén... képes Hálót készíteni,majd ebből sző, pontosan 8 szögletű "TÖKÉLETES!" hálót! mégis mi ez, ha, nem logikus gondolkodás? jah igen persze...ˇösztönˇ...én meg hülye leszek ezt elhinni... mégis miféle gondolkodás mód ez, hogy az ösztön,nem lehet gondolat? ,de a gondolkodás lehet gondolat? Nem feltétlen logikus, de van gondolat, hisz,a természet, hogy képes ezt létre hozni, hogy egyáltalán a legprimitívebb élőlény képes legyen, olyan logikára épülő dologra, mely sosem volt logikus?? Mi az a logika, ha a gondolat megelőzi, a logikus gondolkodás módot? Vagy mondjak más élőlényt, mely buta, s nem képes a logikára? Kancsóka, "vénuszlégycsapója!" Húsevő növények csoportja! Honnét tudja, a növény, hogy létezik rovar, ha nincs agya, füle szeme, gondolkodni, nem képes??? Tudja, hogy hogy kapja el, s hogy vegyen fel tápanyagot belőlük...?!?!?!? Nem képes gondolkodni, nincs agyuk,növény és gomba közös elágazásának eredménye. de azok is mind buták,mégis, olyasmire képes,melyre az ember nem! Alkalmazkodik, a környezetéhez,de ehhez sok idő kell,és még így is hihetetlen, hogy egy ösztönnek nevezet valami van bennük,mely alkalmazkodik környezetéhez önmagától, de az ember képtelen erre... az Ember logikája,megöli a benső ösztönt , mely a túlélésért felel! Az élőlények agy nélkül is képesek olyan dolgokra,mely a logikához hasonlatos,mégsem logikus,mert érzik,eredendő ösztönből,bármit is csinálnak! Egy növénynek vajon lehet gondolata? Mondjuk ahhoz,hogy táp talaj nélküli földben,át módosul rovar evésre,csak azért,mert nincs más amiből energiát nyerhetne??? Kérdem én!!! Honnét tudja????? Mivel érzi ezeket?
2016. aug. 23. 21:09
 32/41 A kérdező kommentje:
Nem kioktatást kértem, válaszolj a kérdésre, vagy látogass más oldalt ! Köszönöm! Nem kértem vitatkozást.
2016. szept. 1. 17:49
 33/41 Wadmalac ***** válasza:
Amint valaki cáfolhatatlan definíciót ad a tudatra, rögtön meg lehet válaszolni.
2016. szept. 12. 13:57
 34/41 anonim ***** válasza:
25%

"Tehát,valójában,mi is az a Gondolat? Mi kérdésben mi vagyunk "Énok könyve" Én-ok két szó! Tehát Mi vagyunk a gondolat! :) Remélem tetszett a levezetés logikája. "

Nem tetszett, ugyanúgy nem kérdés ez sem mint a hologramos baromságod, csak reklámozni próbálod az ezoterikus baromságaidat.

Kiemelni meg pláne felesleges.

2016. szept. 13. 13:41
 35/41 anonim ***** válasza:

Ez meg tényleg súlyos:

"Mi kérdésben mi vagyunk "Énok könyve" Én-ok két szó!"

2016. szept. 13. 13:42
 36/41 Sansa Strak válasza:
elementálok....
2016. szept. 13. 22:47
 37/41 A kérdező kommentje:
Miért kell kötözködni, egy szón? Elég válaszolni is..., ha nem tudsz,ne tedd. Köszönöm, a megértést.
2016. szept. 17. 04:41
 38/41 A kérdező kommentje:
nem kérem, a sértő,értelmetlen válaszokat... ,e-megjegyzéseket,kérem törölni! köszönöm...
2016. szept. 28. 01:51
 39/41 A kérdező kommentje:
ki reklámoz te agyatlan? Ekkora marhát... -.-" Most volt elegem!
2017. jan. 5. 04:17
 40/41 anonim ***** válasza:
64%
végre!
2017. jan. 5. 17:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!