Simon Márton polaroidok című könyvének mi értelme van?
Tudományos szempontból érdekel?
Az ilyen jellegű könyvek megpróbálják fellazítani a gondolkodásod sémáit. Nem hagyják, hogy a szokott módon (ebből => ez következik) táruljon eléd a megoldás, hanem új utakra próbálják terelni a gondolataidat.
Ebből általában hatalmas zavar lesz, és a legtöbb ember - köztük te is - visítva menekül már a gondolatra is. A személyiség általában védi magát az ilyen változásoktól.
NÉHA kijöhet belőle valami új, ami JÓ ESETBEN még használható és előremutató dolog is.
Hű.. kíváncsivá tett a kérdésed, így én is elolvastam :) Nem semmi! Olyan érzés volt, mint meditálni. Kikapcsolt aggyal nem gondolkodni, csak hagyni, hogy átfolyjanak a gondolatok. Érdekes, hogy nem teljesen kaotikus, hanem itt-ott vissza-vissza utal pár korábbi gondolatra. Mint egy-egy repedés egy sima felületen.
Számomra a legmeglepőbb az, hogy van benne pár olyan érzés és gondolat, amiről eszembe nem jutott volna soha, hogy másban is felmerülhetnek rajtam kívül. Erre itt látom feketén-fehéren. Ettől kicsit olyan, mintha én magam lennék a szerző.
Jelentéktelennek tűnő pillanatokat élhet át az olvasó, amik ezáltal valahogy absztrakt módon fontosabbá válnak számára. Szerintem valahol ez lehetett a cél, és sikerült is elérni.
Csak a sok japán vonatkozást sajnáltam, azt nem kellett volna erőltetni benne. Kicsit megtörte az egész homogenitását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!