Következő lépcsőfoknak egy "Celestron NexStar 127 SLT" csillagászati távcső mennyire jó döntés?
Még tavaly nyáron kezdtem el komolyabban foglalkozni a csillagászattal, vettem is magamnak egy "Celestron Powerseeker 80 EQ" távcsövet.
Azthiszem, ez kezdésnek tökéletes választás volt, de most jutottam el arra a szintre, hogy egy lépcsőfokkal feljebb lépnék.
A célom, hogy pl. a bolygókat tisztábban láthassam, valamint feltáruljanak előttem a mély-ég objektumok is. (később pedig ezzel a távcsővel már az asztrofotózásba is bele akarok kezdeni)
Szerintetek mennyire lenne ez okos döntés?
Esetleg más fajtát ajánlanátok? (gondolok itt pl. a Skywatcher-ekre)
Még egy gyors kérdés:
Az asztrofotózás elkezdéséhez milyen plusz eszközökre lenne szükségem?
Az asztrofotózáshoz szinte a távcső a legolcsóbb tétel. Ahhoz, hogy valaki több perces képeket tudjon csinálni, ahhoz a belépő szintű felszerelés több mint 500.000 forint.
A te távcsöveddel inkább a Holdról, illetve kamerával a bolygókról fogsz tudni képeket csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!