Ezekhez az érdeklődési körökhöz milyen munkák illenek?
Ami érdekel:
-filozófia
-matematika
-fizika
-informatika
-szépirodalom
Jövőre leszek továbbtanulás előtt.
Hasonló a beállítottságod, mint nekem. Én középiskolába 5 éves informatika szakra jelentkeztem, de a humán érdekelt jobban akkoriban (magyar-töri). 2-3 év elteltével eltolódtam reál irányba, fakultációnak matekot vettem fel. Idén érettségiztem, matekból emelteztem, magyarból 93%-os érettségit írtam. Maradtam szakmán, így én is jövőre megyek egyetemre Debrecenbe. Most két szakon gondolkozom, villamosmérnök és matematika.
Világéletemben tanítani akartam, jól magyarázok, szeretnek tőlem kérdezni az emberek. Most épp a matematika szak felé hajlok, szeretnék komolyabb kutatómunkát végezni, és tarthatnék órákat is így. Ha elég elvontnak érzed magad (filozófia miatt gondolom), és jó a logikád, ajánlom figyelmedbe a matek szakot. Ha viszont könnyebben akarsz munkát találni, akkor valamilyen műszaki szakot. Nekem azért a villamosmérnök a másik, mert az egy alkalmazott dolog, keresett szakma és jól fizetett. Matekkal azért valamivel ki kell tűnni a tömegből, hogy elismert legyél, és pénzt is keress.
Az előttem szólók jól mondják, hogy semmiféleképpen ne menj humán szakra, soha nem fogsz normálisan elhelyezkedni. Hobbinak viszont nagyon jó lesz, és művelt ember leszel tőle. Még annyi, hogy egy időben tanárnak készültem, és akkor matek-magyar szakra akartam menni.
Fontos, hogy akármire is mész, idegennyelvet nyomjad ahogy csak tudod. Még ha nem is mész külföldre, jól fog az jönni.
Az itt leírtak csak az én véleményemet tükrözik. Remélem segítettem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!