Mit foglalnak magaba ezek a szakok? Es mire hasznalhatom? Megeri-e?
Ki irtam nehany szakot ami tetszene de nem tudom mit fogal magaba ... az az milyen tantargyakat illetve mire tudom ,hasznalnni...
Bolcsesztudomany : -neprajz
Tortenelm belul regeszet...
Tortenelem belul Archivisztika...
Tortenelem es Muveszet tori...
Tortenelem...
Nemzetkozi kapcsolatok es Europai kapcsolatok...
Tortenelem belul : Informaciotudomany es dokumenttudomany
Szociologia munka
Szociologia-Antropologia
Szociologia-Human eroforras
Pszihologia
Nevelesitudomany-Pedagogia
Filmuveszet es media
Szinumeszet (szinkepzes)
Redezo
Filmuveszeti,fotomuveszet,media
Tök jó, hogy hajtjátok itt a mérnökit, csak a baj az, ha a srác (vagy csaj) nem ért a matekhoz, akkor bent marad kb. 1-1,5 évig az egyetemen, és kibukik. Aztán máris van 1 elvesztegetett éve, és utána kezdheti elölről az egész procedúrát. Nem mindenki alkalmas mérnöknek, ezt be kell látni, az pedig, hogy csak mérnöki tudományokkal lehet normális állást találni, egyszerűen nem igaz.
De inkább nézzük meg a statisztikákat.
Hoppá, mit látunk. A társadalomtudományi területek második helyen állnak, csak a természettudományi területek előzik meg őket. A műszaki, informatika, orvostudományi területek mögöttük állnak, ami a keresetet illeti. Az információt még a jog is megelőzi. A bölcsészdiploma pedig még mindig hasznosabb, mint az agrár.
És ebből mi derül ki? Hogy a legjobban a pénzügyi és biztosítási szektorban keresnek, ezt pedig a kommunikáció követi második helyen.
Egyszerűen az, hogy csak a mérnököknek van normális keresete nem igaz.
A kérdező által felsorolt tárgyaknak csak egy része bölcsésztudományi, egy másik társadalomtudományi.
"Tök jó, hogy hajtjátok itt a mérnökit, csak a baj az, ha a srác (vagy csaj) nem ért a matekhoz"
A kerdes az volt mivel lehet jol keresni, a kutya nem kerdezte hogy ert-e a matekhoz.
Abba meg nyugodj bele hogy a mernokok es az informatikusok keresnek a legjobban, lobogtathatsz akarhany statisztikat.
"Abba meg nyugodj bele hogy a mernokok es az informatikusok keresnek a legjobban, lobogtathatsz akarhany statisztikat."
Hát ha a tényeknek nem hiszel, úgy nehéz lesz meggyőzni...
"Hát ha a tényeknek nem hiszel, úgy nehéz lesz meggyőzni..."
17. eve dolgozom a versenyszferaban, tudom mirol beszelek.
Lány vagyok. Mérnökire gondolkodtam .....
Mivel, hogy terveket kell rajzolni de a mérten az komplikált már mind amit nyolcadikba tanultam azok a hülye bizonyítások.... Rajthoz van tehetségemeg mivel 5-8 osztályba művészetin voltam , most kilencedikben viszont Biosz -kémia szakon vagyok :)) Mértant nem nagyon tanulunk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!