Az 1990-es napfogyatkozásra vásárolt védőszemüveget használhatom a mostani részleges fogyatkozásnál is?
Figyelt kérdés
Az érdekelne, hogy jó e még a védelem, nem e ment tönkre valagogy állásában... Nem hinném, de örülnék, ha valami hozzáértő megnyugtatna :) Egyébként egy mappában tároltam a '99-es napfogyatkozás leírásával együtt az egyik fiókom mélyén. Papírból készült a kerete, kimondottan az 1999-es fogyatkozásra dedikálva. Köszi! Remélem, van itt valaki, mert bő fél óra és kezdődik - most találtameg az eszközt....2015. márc. 20. 09:04
1/4 A kérdező kommentje:
Aha, 1999-est akartam írni... Sorry. Alább már rendben van :)
2015. márc. 20. 09:06
2/4 Wadmalac válasza:
Nem tudom, UV-szűrése mennyit romolhatott ennyi idő alatt. Egyszerre csak pár másodpercre nézz bele, nagy baj nem lehet.
3/4 anonim válasza:
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Közben én is azt olvastam, hogy nem kellene használni... Bevallom 8 óra körül megnéztem vele a napkorongot (miután meggyőződtem róla, hogy sérülésmentes), tökéletesen működött de kb. 2 másodpercig tartott, mert biztos, ami biztos, levettem. Bár '99-ben sem néztem sokkal hosszabb ideig, mert mindig csak annyi időre néztem vele a nap felé, amíg megnéztem az aktuális takarást :) Amúgy (mint a komment is bizonyítja) látok :D De! A biztonság kedvéért a papírlapos megoldást választottam: kiböktem egy darab papirt tűvel, majd a nap elé tettem, és mögéje helyeztem egy másik fehér papirt :) Teljesen jól láthatóak a fázisok! Köszi még egyszer! Majd 11 év múlva újra megtekintjük - bár még tart :) Sziasztok!
2015. márc. 20. 11:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!