Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogy jott letre a vilagegyetem?

Hogy jott letre a vilagegyetem?

Figyelt kérdés

Ha veletlenul jott letre akkor azt nem allithatjuk hogy nem letezik veletlen.

De ha teremtve lett akkor a "teremtot"ki teremtette? Elvegre mindennek kell oka lenni mert veletlenul semmi nem tortenhet.

2015. aug. 16. 08:11
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A "teremtőt ki teremtette meg" azért merül fel, mert csak abban a létben tudunk gondolkodni, amiben vagyunk.

pl. ahogy tágul az univerzum, a szélén túl mi van? Semmi. És nem vákum vagy ilyesmi, hanem ott nincs tér. Nincs három dimenzió. nem létezik az hogy fel, le, itt, ott. De mivel itt a földön van, ezért nem tudjuk felfogni, hogy milyen az amikor nincs.

Az idő, ugyan így működik. Nálunk van. Halad, nem lehet benne mozogni, megy előre, volt tegnap, lesz holanp, és van ma. Így nem tudjuk felfogni, hogy a teremtőt nem kellett teremteni. az öröktől fogva valót nem úgy kell érteni hogy mész vissza az időben, és mindig csak van, hanem úgy, hogy nincs idő, vagy ha van, nem úgy mint itt. Csak ezt nem lehet felfogni. Ezért vagy elhiszed, vagy nem.

2015. szept. 6. 12:54
 12/12 anonim ***** válasza:
"az öröktől fogva valót nem úgy kell érteni hogy mész vissza az időben, és mindig csak van, hanem úgy, hogy nincs idő, vagy ha van, nem úgy mint itt. Csak ezt nem lehet felfogni" - szerintem nagyon is fel lehet fogni. Az egyik módja: az örökkévalóság nem egy végtelen egyenes, hanem egy pont, méghozzá a jelen. Mert az mindig van, és csak az van, sem a múlt, sem a jövő nem létezik. Így a jelen: örökké-való. Tehát lehet modellezni, hogy az örökkévalóság fogalma hogyan jelenik meg, ha az idő képzetétől elvonatkoztatunk.
2015. szept. 7. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!