Szerintetek melyik a legvalószínűbb feltevés az eredetünkről?
Én szerintem eredetileg európaiak voltunk, csak egy részünk ment az Urál hegységhez, majd tért vissza török népekkel keveredve. Finn-ugorizmusban kérdéses h mi is volt az a "proto-uráli nyelv", lehet nem is volt ilyen, hanem a magyarok és finnek adták át kisebb törzseknek. Valamint hogy, hogy kerültek oda az Uráli népek, oda mentek valahonnan, vagy mindig is ott éltek, erre sincs válasz, legalább is én még nem olvastam ilyet. Turáni eredettel az a bajom, hogy túlzottan érződik rajta a vallásosság és a Jobbik befolyása. Olyan dolgokra alapozzák a turanisták a hitüket, ami, max annyit jelent, h éltünk ezekkel a népekkel, amit se az európai eredet sem a finn-ugorizmus nem tagad, ellenben a turanizmus, olyan agresszívan védi amiben hisz mint egy iszlamista, pedig tudományosan nem bizonyítható ráadásul átmenet az ésszerű gondolkodás és a "szkíta-hun-etruszk-sumer-sarmata-szíriuszi eredet és világ titkolja dicső múltunkat összeesküvés elméletek között." Nekem pont ezért a leghiteltelenebb teória, de ha majd a tudományos világ elfogadja, akkor majd én is.
Szóval a kérdés, h szerintetek melyik eredet a legésszerűbb? A szkíta-sumér dolgokat, ha valaki ezekben hisz felőlem írhatja, bár ezek inkább az ezotéria részhez tartoznak. Nem azt akarom h meggyőzük egymást arról h kinek van igaza, hisz ez úgysem fog sikerülni, meg kötve hiszem h akár 1 hiteles történész, antropológus, nyelvész, genetikus, régész lenne itt, akinek csak arra van ideje, hogy GYK-n válaszolgasson.
És miért sajnos?
Nem a bőrpigment szám határozza meg az embert, nem mindegy, kitől-honnan származik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!