Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Szerintetek melyik a legvalósz...

Szerintetek melyik a legvalószínűbb feltevés az eredetünkről?

Figyelt kérdés

Én szerintem eredetileg európaiak voltunk, csak egy részünk ment az Urál hegységhez, majd tért vissza török népekkel keveredve. Finn-ugorizmusban kérdéses h mi is volt az a "proto-uráli nyelv", lehet nem is volt ilyen, hanem a magyarok és finnek adták át kisebb törzseknek. Valamint hogy, hogy kerültek oda az Uráli népek, oda mentek valahonnan, vagy mindig is ott éltek, erre sincs válasz, legalább is én még nem olvastam ilyet. Turáni eredettel az a bajom, hogy túlzottan érződik rajta a vallásosság és a Jobbik befolyása. Olyan dolgokra alapozzák a turanisták a hitüket, ami, max annyit jelent, h éltünk ezekkel a népekkel, amit se az európai eredet sem a finn-ugorizmus nem tagad, ellenben a turanizmus, olyan agresszívan védi amiben hisz mint egy iszlamista, pedig tudományosan nem bizonyítható ráadásul átmenet az ésszerű gondolkodás és a "szkíta-hun-etruszk-sumer-sarmata-szíriuszi eredet és világ titkolja dicső múltunkat összeesküvés elméletek között." Nekem pont ezért a leghiteltelenebb teória, de ha majd a tudományos világ elfogadja, akkor majd én is.

Szóval a kérdés, h szerintetek melyik eredet a legésszerűbb? A szkíta-sumér dolgokat, ha valaki ezekben hisz felőlem írhatja, bár ezek inkább az ezotéria részhez tartoznak. Nem azt akarom h meggyőzük egymást arról h kinek van igaza, hisz ez úgysem fog sikerülni, meg kötve hiszem h akár 1 hiteles történész, antropológus, nyelvész, genetikus, régész lenne itt, akinek csak arra van ideje, hogy GYK-n válaszolgasson.

2015. júl. 27. 15:35
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
ezek a héber eredetű nevek már rég beépültek a magyar keresztnevek közé. Attól h valakit Dávidnak, Eszternek, Áronnak hívnak attól még nem lesz zsidó. Ha te mondjuk Dánielnek nevezed el a fiadat mert tetszik az a név, akkor zsidó lesz? 21. században élünk, amikor már sok minden keveredve van. Teljesen lényegtelen h honnan indult az a név. A zsidó eredetű nevek a kereszténységgel jöttek ide és épültek be az Európai nevek közé. De a kérdésem nem a nevek eredetéről szólt.
2015. júl. 28. 15:44
 12/14 anonim ***** válasza:
a nevek pedig determinálják az egyén származását hidd el a zsidók tudják tudatalatt hogy milyen nevek illenek hozzájuk ;) De erről nem vitatkozom, áldott tudatlanság ;) Sziasztok.
2015. júl. 28. 17:39
 13/14 anonim ***** válasza:
0%
Az un. "cigányforma" egy régi 18.századi magyar gúnyszó a NEM CIGÁNY származású. de sötét pigmentációval (fekete haj szem sárgás bőr) rendelkező emberekre. Manapság már szinte nem lehet / NEM ILDOMOS használni, mert a török kor után rengeteg ilyen sötét kinézetű miránsoktól származó emberke él, ennek oka pedig a török hódoltság utáni idegen bevándorlás drasztikus növekedése. A közhiedelemmel ellenben a Török hódoltság korában törökök szinte alig éltek az országban, még a török erődök népessége is szinte kizárólag délszláv nevű volt. Ilyen sötétebb bevándorlók PL: a Kelet-Szlovákok (un. Szlovjákok) elég sötétek voltak, vagy balkáni délszláv eredet: Hódoltság korabeli Szerb és Albán hatás az Alföldön, tiszántúli román hatás, D-Dunántúlon horvát hatás. Egy szó mint száz, ma már sajnos nagy arányú a magyar populációban a sötét pigmentációval, régi magyar nyelvben csak "cigányfomának" csúfolt, és valljuk be gyakran fura (balkáni) kinézetű emberke.
2015. dec. 26. 12:21
 14/14 anonim ***** válasza:

És miért sajnos?

Nem a bőrpigment szám határozza meg az embert, nem mindegy, kitől-honnan származik?

2015. dec. 26. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!