Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan vegyem rá magam a...

Hogyan vegyem rá magam a tanulásra?

Figyelt kérdés
Rengeteget kéne tanuljak mert àtszeretnék menni màs suliba de oda kell írjak 3 tantàrgyból vizsgàt. És hàt melyik az a diàk aki Julius kozepen szeretne tanulni? Hat igen,egyikse. Szerintetek mivel tudnam ravenni magam hog leuljek a csontomra s tanuljaak?

2015. júl. 16. 11:29
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem gondolj bele abba, hogy a tanulás a legszebb dolog a világon. Miért? Mert a tudásunk miatt emelkedtünk fel a piramis legtetejére, a többi állat fölé. Körülnézel, mondjuk látsz egy autót. Azt valaki kitalálta, majd megvalósította, ezt mind az ember sajátos felépítésű, elképesztő teljesítményekre képes agyával érte el.

Szerintem a tanulás szép, hasznos.

Persze, ha kötelező, akkor az más tészta, bár eléggé érdeklődő és kíváncsi típusnak tartom magam, én sem szeretem, ha valami miatt KELL tanuljak.

De itt jön a képbe, hogy te átSZERETNÉL menni egy másik suliba, ergó ez a te döntésed!

Gondolj bele, miért szeretnél átmenni. Gondold át, milyen jó dolgok következnek ebből, szerintem így máris könnyebben fog menni.

Az ember egész életében tanul, sosem fogod tudni, melyik tanulással töltött óra fog még hasznos dolgot hozni az életedben.

Okosodj, tanulj, művelődj, fejlődj!

Sok szerencsét kívánok, szorítok, hogy sikerüljön a vizsgád!

További szép napot!

2015. júl. 16. 11:49
 2/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Igazàn jó ember lehetsz:) szép napot és szép nyarat!:)
2015. júl. 16. 12:15
 3/6 anonim ***** válasza:
2015. júl. 16. 12:16
 4/6 Viven kérdései válasza:
Én szeretnék tanulni (*_*)
2015. júl. 16. 12:45
 5/6 anonim válasza:

A tanulást önmagáért csinálni sőt mi több szeretni önmagában nem lehetséges vagy igen ritka.

Találnod kell egy tiszta és egyértelmű célt amit mindenképpen el akarsz érni s a tanulás ehhez szükséges.

Akkor már tudsz fogni tanulni ha esik ha fúj,

2015. júl. 16. 14:19
 6/6 anonim ***** válasza:

A tanulást sohasem önmagáért csináljuk, hanem mert kíváncsiak vagyunk. (az más kérdés, hogy ez tudatosul-e vagy sem). Ki jobban, ki kevésbé. Ez függ attól is, otthon kicsi kora óta mit tapasztal az ember. A csecsemő elemi életszükséglete, hogy tanuljon. Ha ebben sikerélménye van (mert így nevelik), akkor ezt szokja meg, és örömet lel a tanulásban. Ha ezt később, tudatosan kell elérni, az sokkal nehezebb, ekkor hasznos, ha van az embernek egy belülről fakadó célja, amit nagyon szeretne, de csak tanulással érhető el. No akkor azt is gond nélkül elvégzi.

Kérdező, ez a folyamat. Te feltehetően nem abban a szerencsés csoportban vagy, akinek természetes a tanulás. De most a célod egy másik suli. Ott ez a feltétel. Azért tanulsz, hogy a célod elérjed. Ne fogd fel tanulásnak, hanem egy eszköznek (még ha kellemetlenséget okozó eszköznek is), amelynek a segítségével elérheted kedvenc célodat. Az már csak ráadás, hogy egy csomó másban is hasznosíthatod később. Még talán a tanulást magát is más szemmel nézed. Egyébként vannak apró praktikák, amivel a dolgot kellemesebbé lehet tenni. Például megfelelően csoportosítod az egyéb elfoglaltságaid közé, "ellensúlyozásképp" kényezteted magad (ha ezt megértem, eszek egy fagyit, stb.) Engedd el a fantáziád, találj ki minél több apró kellemetességet a "gond" enyhítésére. És folyamatosan koncentrálj: sokkal jobb lesz az új iskolában!

2015. júl. 16. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!