Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogy vegyem rá magam a tanulásra?

Hogy vegyem rá magam a tanulásra?

Figyelt kérdés
Szóval hogy akarok tanulni de nem megy nem tudom felfogni amit olvasok vagyis elolvasom megértem de pár perc és azt sem tudom hány nyolc kalács ezzel lehet kezdeni valamit?

2013. okt. 14. 18:24
 1/4 2xSü ***** válasza:

Attól függ, hogy milyen tantárgyról van szó. Pl. matek esetén nem megjegyezni kell, hanem megérteni az olvasottakat. Ez kemény dió lehet alkalmasint, mert sokszor jóval korábban elvesztetted már a fonalat, de mivel nem érted, nem is tudod, hogy hol. Ilyen esetben lehet, hogy érdemes egy korrepetátort keresni.

Ha megjegyzendő dologról van szó, akkor érdemes egyszer elolvasni, majd részleteiben külön külön akár többször is, aláhúzva a fontos mondatokat, esetleg leírni egy papírra őket, újra átolvasni, aztán pihentetni, újra átolvasni, stb… A rövidtávú memóriában lehet, hogy elsőre megragad valami, de nem kerül át a hosszútávú memóriába. Ehhez az kell, hogy többször jelentkezzen az inger.

Az sem baj, ha esetleg tudod mihez kötni a tanultakat, úgy még könnyebb megjegyezni valamit. Pl. verstanulás volt, én a vers első szavaiból kreáltam egy történetet, mondatokat, amit jól lehetett elképzelni. Pl. a Talpra Magyar esetén valami ilyesmit: Talpra rabok! Erre az a pár sehonnai bitang ember elindul, hogy láncot fényesítsen amit aztán rátesznek a magyarok sírjára. Eléggé képzavaros, néha nem is könnyű így felfűzni szavakat egy történetre, de ez mankó volt, hogy melyik versszak után mi következzen.

Az ember minél több érzékszervvel észlel valamit, annál könnyebben megjegyzi. Érdemes pont ezért hangosan olvasni, lerajzolni dolgokat, leírni dolgokat, mert így több helyről érkezik az inger.

2013. okt. 14. 23:01
 2/4 Makoscsiga ***** válasza:

"Hogy vegyem rá magam a tanulásra?"

Én is hasonló problémákkak küzdök, pedig nekem doktorim is van... szóval motivációs és dekoncentrációs problémákkal mindnen szinten küzdenek az emberek, ha ez segít. :) Nekem az egyetlen dolog segített: ha olyat tanulok, amit szeretek, akkor azzal nem ismerem a fáradtságot.

2013. okt. 15. 03:38
 3/4 anonim ***** válasza:

Mindenkinek más jön be. Akár ebből is meríthetsz:

Zen.

1. Koncentrálj

2. Tartsd tisztán a gondolataidat

3. Gondolkozz a kezdő agyával

4. Kapcsold ki az egódat

5. Sosincs vége a tanulásnak

6. Maradj csöndben

7. Éberség. Törődés. Tudatosság.

8. Nincs nagyobb hatalom

9. Legyen egy hobbid

10. Semmi sem különleges

Ez nem csak programozásra, hanem minden másra is igaz:

[link]

2013. okt. 15. 09:40
 4/4 anonim válasza:
tegyél csokit, cukrot stb-t a könyvbe ahol tanulsz 1-1 részhez és ha oda elértél olvasásba v odáig tudod megeheted..:D
2013. okt. 29. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!