Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a Titok...

Mi a véleményetek a Titok című könyvről?

Figyelt kérdés
2010. febr. 21. 23:07
1 2 3 4
 11/40 ceri ***** válasza:
100%

"Nem! Hiszel benne, kipróbálod és úgy gondolod, hogy működik!"

Én meg ugyan ezt mondom a te autódra.

2010. márc. 1. 21:33
 12/40 anonim ***** válasza:

A filmet láttam,de engem a top-shop reklámokra emlékeztetett,ahogy vigyorgó pofával állítgatták hogy "ez milyen jó-az milyen jó"....

Próbáltam csinálni de nekem nem jött be,ennek ellenére lehet másoknál működik

2010. márc. 1. 21:50
 13/40 anonim ***** válasza:
100%

""Nem! Hiszel benne, kipróbálod és úgy gondolod, hogy működik!"

Én meg ugyan ezt mondom a te autódra."

Azért nem ugyanaz a dolog, nem érzed?

az autó egy materiális dolog, működésének minden porcikája meg van magyarázva, meg van értve, meg van konstruálva, mérnökhallgatók hallgatják a járművek tanszéken és autószerelők dolgoznak naphosszat a témában, a vonzás törvénye egy bizonyítatlan ezoterikus elv, aminek nincs semmilyen tudományos alapja, néha működik néha nem, de csak annak működik aki hisz benne. Ismerek sikeres embereket aki megszokásból káromkodik, természetesen nem hisz a vonzásban, ha működne ez a cucc akkor nem kéne sikeres legyen.

Az autóra ez nem mondható el, beülsz az autóba, hiába hiszed azt hogy nem működik, ha beletaposol a gázba akkor menni fog! a kocsimra pályázol, erre vágysz? amúgy meg nincs kocsim, sose vágytam rá!

ha működne a vonzás törvénye akkor miért nem rocksztár mindenki? miért nem vagy a világ ura? miért nem tudsz érveket felhozni a gondolataid mellet? miért nem kívánod azt hogy legyél annyira okos hogy mindenkit egyértelműen meg tudjál győzni róla?

ismétlem magamat: a "gondolkozz pozitívan" elvet elfogadom, a "az élet titka: a vonzás törvénye" elvet baromságnak tartom!

2010. márc. 1. 21:57
 14/40 anonim ***** válasza:
64%

Ha én jól értettem, a lényege az, hogy bevonz, nem létrehoz.

Tehát ha arra gondolsz, hogy felgyullad a haja, nem fog felgyulladni magátót, csak bevonzod a külső tényezőpt, amitől meggyullad.

Ha beülsz az autóba, és arra gondolsz, hogy nem működik az autó (asszem ilyen példát mondtál) , akkor valóban az autó elindul.

De nem azért, mert nem működik a vonzás! VAN KÉSLELTETŐ IDEJE! nem vonzol be mindent azonnal, ez az egyik legfontosabb része!

Viszont ha minden nap azon parázol, hogy nehogy elromoljon az autód, meglátod, hogy előbb utóbb baj lesz vele...

Nem kell semmilyen bizonyítás, tudományos magyarázat ide! Csak végig kell gondolni! vannak dolgok, amik léteznek. A szeretetet nem tudja bebizonyítani a tudomány, és azt se, mitől nevet az ember! Ezek dolgok, amik bizonyítástól függetlenül léteznek!

Azért tartunk ott, ahol, mert a gondolatainkkal vonzottuk be, akár a jót, akár a rosszat! Hiába próbálod azt, hogy mondogatod magadba, hogy sikerül, ..., amíg van benned egy gátlás. Rágondolsz, és a háttérgondolataidban máris megjelenik a kép, és a hang: dehogy sikerülhet, ez lehetetlen - akár kimondjuk odabent az elménkben, akár nem!

És utolsó szavaim: az életben nincsen olyan dolog, amire ne lenne megoldás!

Egy sikeres ember - akár azt mondja hogy van vonzás, akár azt, hogy nincs - akkor is bevonzza a pénzt. Egész nap a pénzzel foglalkozik, örül neki, és mindig egyre többhöz jut. És ez nem hit kérdés, ugyanis attol, hogy nem hiszel benne, a vonzás téged sem hagyhat ki a sorból!

2010. márc. 15. 20:00
 15/40 anonim ***** válasza:

Miért nem mindenki rocksztár?

- mert nincs elég fantáziánk hozzá! Nem arra kell gondolnod először, hogy sztár leszel!

Egyenlőre az is elég lenne, ha tudnál őszintén hinni pár hétig-hónapig abban, hogy jó lesz a hangod!

Aztán a következő lépcsőket már könnyebb meglépni!

Én például nem akarok sztár lenni, sem ismert ember, stb.

Ennek most nem itt van a helye...:):)

2010. márc. 15. 20:03
 16/40 anonim ***** válasza:

Kedves 20:00-as!

Van 1-2 megjegyzésem a válaszodhoz!

Az egész félreértés abban rejlik, hogy a vonzás törvénye egy üres halmazra tett kijelentés. olyan mint: "Az Elte termeiben lévő vízilovaknak 3 fülük van." Ezt csak úgy tudod bebizonyítani h téves ha tudsz mutatni egy olyan vízilovat aminek nem 3 füle van, ha nem találsz egy vízilovat sem az nem kifogás.

Tehát egy olyan állítást teszel amit sehogy sem lehet vizsgálni, így értelmetlenné válik az állítás.

"De nem azért, mert nem működik a vonzás! VAN KÉSLELTETŐ IDEJE! nem vonzol be mindent azonnal, ez az egyik legfontosabb része!" azt én értem h mindenfélét magyaráznak ott, de ez mind vizsgálhatatlan fantáziaszülemény

"Viszont ha minden nap azon parázol, hogy nehogy elromoljon az autód, meglátod, hogy előbb utóbb baj lesz vele... " ha hiszel benne h nem fog elromlani akkor is el fog romlani előbb utóbb ... tudod, kopnak az alkatrészek stb. egyik kocsi sem tart örökké...

tehát ez rossz érv.

"Nem kell semmilyen bizonyítás, tudományos magyarázat ide! " Valóban, még egy integráljelet sem írtam fel és máris rájövök, h hülyeség az egész...

"Csak végig kell gondolni! vannak dolgok, amik léteznek." mint például a töltés, a tömeg, energia és a csodálatos a dologban az hogy ezek mérhetőek...

"A szeretetet nem tudja bebizonyítani a tudomány, ..." kicsit éles váltás, de nem bebizonyítani kell, hanem vizsgálni és ezzel már több mint 100 éve foglalkozik már a pszichológia ami mára már tudományág lett.

"... s azt se, mitől nevet az ember! " ezt miért kéne bebizonyítani? látod h nevet az ember, a vizsgáló tudományág szintén a pszichológia.

"Ezek dolgok, amik bizonyítástól függetlenül léteznek! " Nem érzed ezt a mondatodat hibásnak? :D

"Azért tartunk ott, ahol, mert a gondolatainkkal vonzottuk be, akár a jót, akár a rosszat!" definiáld nekem a "jó" és a "rossz" fogalmát kérlek. de teljesen mindegy ... megint üres halmazra teszel kijelentést.

Az is ugyanilyen tartható érvelés lenne, h "Azért tartunk ott, ahol, mert a Kvantum Tehén hallja a gondolatainkat és így viszonyozza"

Ha cáfolni tudod az én állításomat akkor ugyanazzal a szöveggel cáfolni tudod a sajátodat is. csak bátran!

"Hiába próbálod azt, hogy mondogatod magadba, hogy sikerül, ..., amíg van benned egy gátlás. Rágondolsz, és a háttérgondolataidban máris megjelenik a kép, és a hang: dehogy sikerülhet, ez lehetetlen - akár kimondjuk odabent az elménkben, akár nem! " Ez nem a vonzás, ez az önbizalombeli gondolkodás, vagy az önbizalom hiánya -> pszichológia, nem kell ide sem hókosz-pókusz.

"És ez nem hit kérdés, ugyanis attol, hogy nem hiszel benne, a vonzás téged sem hagyhat ki a sorból!"

Attól hogy nem hiszel a Kvantum Tehén dicsőségében és nagyszerűségében még ugyanúgy hat rád, téged sem hagyhat ki a sorból!

"Egyenlőre az is elég lenne, ha tudnál őszintén hinni pár hétig-hónapig abban, hogy jó lesz a hangod!

Aztán a következő lépcsőket már könnyebb meglépni! " egyetértek! ugyancsak : önbizalomteli, pozitív gondolkodás és nem a vonzás törvénye. ugyancsak nincs benne semmi ezotéria, hanem szín tiszta emberismeret!

a Titok című könyv semmi újat nem tett le az asztalra, csak ezoterikus köntösbe bújtatott egy egyszerű gondolatot, hogy sok pénzt csináljanak belőle.

Végül is jót csinálták, ahogy látom elég sokan beveszik...

2010. márc. 16. 00:57
 17/40 anonim ***** válasza:

20:00-as vagyok.

Végülis vannak dolgok, ahol igazad van. Például igen, a pszihológia valóban ezzel foglalkozik, és nem lehet könnyen bizonyítnai...

te legalábbis nem birod:)

Amint kitűzöl magad elé egy célt, és tudod, hogy ezt csakis a vonzásnak köszönheted, bizonyítást nyert a dolog. Próbáld csak ki, és aztán beszélj!

Ez nem hülyeség. Ugyanis ha azt állítod:

,,...nem bebizonyítani kell, hanem vizsgálni és ezzel már több mint 100 éve foglalkozik már a pszichológia ami mára már tudományág lett.''

Ha a pszihologiát, mint tudományágat elismered, akkor a Titokban is hihetnél, hiszen állításod szerint ugyanaz a kettő... vagy nem ezt mondtad?:))

,,a Titok című könyv semmi újat nem tett le az asztalra, csak ezoterikus köntösbe bújtatott egy egyszerű gondolatot, hogy sok pénzt csináljanak belőle.

Végül is jót csinálták, ahogy látom elég sokan beveszik...''

És szerinted nem érte meg? Pesszimista ember lehetsz, az biztos... Az számít, hogy ,,...elég sokan beveszik...'', és így sok ember megismerhet egy újabb természeti törvényt, vagy hogy is fogalmazzak. Ez lehet, hogy csak önbizalom kérdés, én ezt nem tudom. Azt viszont igen, hogy ez a ,,hülyeség'' ráébresztette arra az embereket, hogy a sors nincsen megírva. Hát miért van annyi pozitív visszajelzés? Véletlen? Ugyan. Mindegy, hogy mi az oka, de ráébresztette az embereket, hogy szebb is lehet a világ... már akik hittek benne.

Az, hogy pénzt szereztek belőle ez miért fáj neked? xD

Ha 10szer ennyit kaptak volna, akkor is kijárna nekik. nem sokan tudták volna így megírni ezt a könyvet, ennyi élménnyel, tapasztalattal, javaslattal, ami enyni embert megérint...

Te pedig csak irigykedj:)

2010. márc. 16. 19:42
 18/40 anonim ***** válasza:

Kedves 19:42-es!

Nem sikerült megértened amit írtam!

Teszek még egy próbálkozást, most remélem, hogy érthetőbb lesz a mondanivalóm.

"Amint kitűzöl magad elé egy célt, és tudod, hogy ezt csakis a vonzásnak köszönheted, bizonyítást nyert a dolog." Helyettesítsd be a Kvantum Tehenet a vonzás helyébe, úgy is bizonyítást nyer a dolog, mert ugyanannyira működik a dolog mintha azt mondanád, h a Kvantum Tehén az oka. Próbáld ki és lepődj meg!

"Ha a pszihologiát, mint tudományágat elismered, akkor a Titokban is hihetnél, hiszen állításod szerint ugyanaz a kettő... vagy nem ezt mondtad?:))" Melyik az a rész amit te úgy értettél, hogy szerintem ugyanaz a kettő? Mármint a pszichológia és a vonzás?

Azt állítom, hogy a pozitív gondolkodás valóban jó hatással lehet az emberekre, önbizalmuk lesz, talán sikerük is, de nem egy általános "természettörvény" miatt van. Semmi köze a könyv vagy a film említette vonzáshoz. A pozitív gondolkodás tulajdonságainak pszichológiai okai vannak, pszichológiai úton lehet őket vizsgálni.

"És szerinted nem érte meg?" Kinek? a könyv meg a film készítőknek? Persze, hogy megérte! egy életre megszedték pénzzel magukat és még gyarapodik a pénzük egy csomó új könyvvel amit bármely Libriben megtalálhatunk: A Kulcs a Titokhoz, A Titok használata, Az Élethez való Kulcs : A Titok stb. amit ugyanúgy megvesznek.

"Pesszimista ember lehetsz, az biztos" az én személyemet hagyjuk ki a témából, nem ez volt a kérdés! Értem a célod, de ennek nincs helye!

"Az számít, hogy ,,...elég sokan beveszik...'', és így sok ember megismerhet egy újabb természeti törvényt, vagy hogy is fogalmazzak." Engedd meg, hogy felálljon a szőr a hátamon a "természeti törvény" kifejezés hallatán. Ez a mondat nem a tudomány témakörbe való!

"Ez lehet, hogy csak önbizalom kérdés, én ezt nem tudom. Azt viszont igen, hogy ez a ,,hülyeség'' ráébresztette arra az embereket, hogy a sors nincsen megírva."

Abban igazad van h ez a hülyeség tényleg ráébresztett néhány embert h tudd változtatni a sorsán saját maga. Ezt elismerem, nem vitatom. Ennyi pozitívuma van a könyvnek. De ettől még nem működik a vonzás objektíve!

És nézd hova vezetett ez az egész, arról kell győzködni az embereket, hogy ez nem tudomány, hogy a "vonzás" hatását el tudta volna érni ingyen, simán racionális gondolkozás árán is.

"Hát miért van annyi pozitív visszajelzés? Véletlen? Ugyan." Hallottál a homeopátiás gyógyszerekről? Kérlek olvasd el ezt a cikket elejétől végéig, nagyon sok hasonlóságot fogsz találni a két téma között: [link]

"Mindegy, hogy mi az oka, de ráébresztette az embereket, hogy szebb is lehet a világ... már akik hittek benne. " Ha mindegy, hogy mi az oka akkor lehetett akár a Kvantum Tehén istenség is? az is szebbé teszi a világot...

"Az, hogy pénzt szereztek belőle ez miért fáj neked? xD " Tisztázzuk, a könyv és a film készítői által szerzett pénz "fáj" nekem, nem a pénz miatt, hanem azért mert népbutítás által, sarlatánsággal szereznek pénzt. Ugyanúgy mint a homeopátiás sarlatánok.

"Ha 10szer ennyit kaptak volna, akkor is kijárna nekik. nem sokan tudták volna így megírni ezt a könyvet, ennyi élménnyel, tapasztalattal, javaslattal, ami enyni embert megérint... "

Tehát te azt mondod ha valaki kitalál egy olyan dolgot ami nem tudományos, mégis tudományos és ezoterikus ruhába öltözteti és nagy hatással van az emberekre, sőt sok pénzt ki tud zsebelni tőlük, akkor nekem azt tisztelni és irigyelnem kéne? Sőt, egyenesen több pénzt érdemelne?

Nem tudom hogy vagy te vele, de engem ez inkább felidegesít! Kedvelem annyira az emberiséget, hogy felszólaljak olyankor amikor népbutítást észlelek!

2010. márc. 16. 21:21
 19/40 anonim ***** válasza:

Nem is akarod megérteni, amit mondok! :)

De nem baj. Szerencsére nem az ilyen emberek viszik előre az emberiséget, mint Te:)

Sziasztok :D

2010. márc. 17. 20:14
 20/40 anonim ***** válasza:

kedves 20:14-es!

legalább mutass rá arra hogy mit "nem akarok megérteni" még mielőtt leírsz teljesen. Bár nem tudom mit vártál a tudomány témakörben...

Vagy ha ennyire jól megy neked a "vonzás", akkor gyúrjál arra, hogy jobban tud érvekkel alátámasztani a mondanivalódat és tudd meggyőzni a hitetleneket, hogy ők is használni tudják ezt a nagyszerű "ajándékot".

Feltételezem ha te is szintén emberiségkedvelő vagy mint én, akkor a legjobbat akarod az embereknek, és mi más lenne jobb mint a "titok" egyértelmű bizonyítéka, hogy az olyan hitetlenek mint én is birtokoljuk azt a tudást amit pl te.

Hajrá!

2010. márc. 17. 23:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!