Mi a véleményetek a Titok című könyvről?
A könyvet nem olvastam, a filmet megnéztem. Tudományosan nézve alaptalan az egész (fogtam a fejemet hogy mekkora baromságokat hordanak összevissza és még a kvantumfizikát is belevonják!!! közben pedig közük nincs az egészhez) és aki elhiszi, hogy a világ így működik, az számomra ugyanolyan fanatikus mint aki úgy gondolja hogy nincs evolúció csak azért mert a Biblia mást mond.
Ennek ellenére elfogadom, hogy nagyon sok embernek megadja azt a kezdeti löketet hogy változtasson az életén, tehát nem ítélem el magát az ilyen fajta törekvést. Viszont hangsúlyozni szeretném, hogy a könyv valamint a film célja a pénzszerzés, pl. vannak áltudományos tanfolyamok a témával kapcsolatban, engem is meghívtak egyre...
Ha ilyen dolgokkal szeretne foglalkozni az ember akkor szerintem inkább mondja a következőket: "tudom h nincs bizonyítékom erre, de nekem jó ha úgy gondolkodom hogy ..." de ekkor is óvatosnak kell lenni.
"Egyáltalán nem fogtam a fejemet: a kvantumfizika pont azokat a határokat feszegeti, ahol ez a világ kezdődik, amiről a film beszél."
nem tudom mennyire vagy jártas a kvantumfizikában, de én tanultam egy-két dolgot. Igazából nincs sok köze hozzá, az egésznek az a marketingje h "fogjuk a kvantumfizikára ahhoz úgysem értenek az emberek, nem is fognak utánajárni, elég tudományosan hangzik majd az egész h elhiggyék és h tényként kezeljék".
Na most, a vonzás törvénye szerint a gondolatoknak olyan energiájuk van, ami a mágnesességhez hasonlóan vonzó energiával bír. Gondolatok energiáját nem mutatták ki! Már itt kamu az egész. És ha ki is mutatják valaha a "gondolatok energiáját" még akkor sem jelentené azt hogy ez az egész mese igaz, csak annyi bizonyítana, hogy a gondolatoknak van energiájuk.
A másik kedvenc érvem, hogy a pozitív gondolatok más hullámhosszúak mint a negatívak, agyhullámok valóban léteznek, a gondolatokról viszont szó sincs.
de ha nekem nem hiszel akkor olvass wikipédiát:
angolul a criticism részt: [link]
A vonzás törvénye maradjon csak hit kérdése! Ha hiszel benne az a te döntésed, de az még nem azt jelenti, hogy a világ így is működik!
Nem hiszek benne, hanem kipróbáltam és működik, ennyi. Nem tudom, hogy miért működik, és nem érdekelnek az agyhullámok sem.
A kvantumfizikával kapcsolatban sem gondoltam a vonzás törvényére, van ott épp elég nyitott kérdés egyébként is. A vonzás törvénye szerintem nem kvantumfizikai kérdés.
"Gondolatok energiáját nem mutatták ki! Már itt kamu az egész."
ember!, te azt akarod bizonyítani hogy amit nem mutattak ki az nem is létezik?:O
""Gondolatok energiáját nem mutatták ki! Már itt kamu az egész."
ember!, te azt akarod bizonyítani hogy amit nem mutattak ki az nem is létezik?:O"
Nem! csak azt mondom h nem kéne egyből "tudományos" elméletet gyártani egy olyan dologra amit nem mutattak ki, ember! Lehet, hogy ki fogják mutatni, de akkor el kell búcsúznunk a lélek mint testetlen szubsztancia elképzelésről, mivel az energia tömeget, azaz egyben anyagot is jelent.
"Nem hiszek benne, hanem kipróbáltam és működik, ennyi. Nem tudom, hogy miért működik, és nem érdekelnek az agyhullámok sem."
Nem! Hiszel benne, kipróbálod és úgy gondolod, hogy működik! HA pedig nem érdekelnek az agyhullámos, tudományos dolgok a témával kapcsolatban akkor te nem értetted meg a "Titok" könyv vagy film elméleteit, aminek személy szerint örülök, mert nem fertőzöd meg vele az agyad.
A "Titok" lebutított verziója a "gondolkozz pozitívan" tanács, ami valljuk be, hogy az emberek jelentős százalékának erre lenne szüksége, nem vitatom, hogy ez hasznos, de NE csináljunk ebből általános "tudományos törvényt", ne kezeljük úgy mintha ez egy univerzális elv lenne, mert ez így ha tetszik, ha nem baromság!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!