Miért dogmatisták a materialisták?
A materializmus olyan, mint egy vallás, ami az anyagban hisz. Az anyag értelemre ébredt - mondja a materialista. Az értelem anyagra ébredt - mondja a vakbuzgó bigott vallásos. Hol lehetne az arany középút?
Tudom, hogy az atomot elektronok, protonok és neutronok alkotják. Felfedezték a kvarkokat. Bájos, Ritka, Fel, Le, Felső, Alsó - ezek csak nevek. Miből van egy kvark? A fénysebességet, mint sebességkorlátot már rég megdöntötték, lásd EPR-paradoxon.
Hatását tekintve hasznos a materializmus, nem vitatom, mert különben nem lenne körülöttünk semmi, ami a technológiának és annak fejlődésének volt köszönhető.
Őrületes nagy ellenszenv, néha gyűlölet van jelen az új találmányokkal és új elméletekkel szemben, amik eltérnek a kanonizált és tanított elvektől. A feltalálókat is gyűlölik, ha nem a régi téziseket támasztják alá, kérdezem én miért? Most engem is gyűlölhetnek, mert sokan piszkálódásnak vehetik a kérdést, holott nem az.
Szinte üldöztetve vannak a feltalálók, ha máglyára nem is állítják őket (közvetlenül)! Lejáratás, negatív kampány bárki ilyennel megeshet. Kirúgatják az állásából, kiközösíti a tudományos közösség. Csodálkozunk, hogy alig vannak feltalálók?
Lehet, hogy valamelyik sufniban összeállított berendezés meghazuttolja a természettudományok valamely helyesnek vélt törvényét. Na és? Mi van akkor? Nem azt jelenti, hogy újra kéne írni a tudományos tételeket? Fontosabb az, hogy a tankönyvek hitelességét bizonygassuk annál, hogy szabad energiát szolgáltassunk az embereknek? Nem lenne jobb egy olyan világ, ahol nincs például villanyszámla, vagy gázszámla? A környezet-szennyezésről nem is beszélve...
> nincsenek támogatóim
Ez nem támogatás kérdése. Ha valamit feltaláltál, akkor mérd meg, vizsgáld meg, hogy a jelenlegi fizikai elméletek alapján valóban valami új dologról van-e szó. Ezután publikáld a mérés mikéntjét, és a mérési eredményeket.
De ehhez elsőnek ismerni kell a fizikát, valószínű, hogy nem középiskolás fokon. Sőt még az egyetemi fok sem feltétlenül elegendő.
A visszajelzésekre nem azt kell reagálni, hogy nem támogat senki, meg hogy az olajlobbinak, meg ennek-annak ilyen olyan érdekei vannak. Amit leírnak kritikaként, annak kell utánajárni, elmélyedni benne, megvizsgálni, hogy valóban jogos-e a kritika.
Pl. írtam a mágnesmotornál általában fennálló félreértést. Tessék utánanézni, utánaolvasni, megvizsgálni a témát. Elvileg lehet az is, hogy én tévedek, én nem tudok valamit jól, akkor tessék meggyőzni, hogy a jelenleg !elfogadott! fizikai törvények alapján miért nem működhetne az, ami mégis működik.
> de talán majd egyszer jobb lesz a megítélése ennek a dolognak
Ha majd valaki a tudományos módszertan alapján jut olyan eredményekre, amelyek !valóban! ellentmondanak a jelenlegi elméleteknek, akkor majd komolyan fogjuk venni. Ahogy Vree is írta, a fizika nagy felfedezései ilyen eredmények mentén születtek. Ott van pl. a Nagy Bumm elmélete. Elsőnek hipotézisként fogalmazódott meg. Nem is vették komolyan, sőt nagy tiltakozás is övezte a dolgot. Aztán jött Edwin Hubble, meg!mérte! azt, hogy a világegyetem tágul, hogy milyen módon tágul, és máris elfogadta mindenki az elméletet, mert állt mögötte tudományos módszertannak megfelelő mérés. Hangsúlyozom: mérés. Hangsúlyozom: tudományos módszertannak megfelelő.
"látogass el egy pszichiáterhez"
"ajánlom az ezotéria kategóriát"
"Ez nem támogatás kérdése"
"ismerni kell a fizikát"
"nem azt kell reagálni"
"Elsőnek hipotézisként fogalmazódott meg"
"Valaki talál egy hibát, amivel átírja a történetet"
A kérdést befejezettnek tekintem
> Lennének érveim, nem veszik tényszerűnek, nem vennék komolyan. Ezoterikusnak, misztkusnak, megmagyarázhatatlannak, véletlennek van titulálva...
Eddig semmi tényszerű nem hangzott el. Leírtál valami általános kérdést, amire adtunk egy általános választ.
Írtál egy kicsit konkrétabb dolgot – pl. mágnesmotor –, de ilyenből sokféle van. Erre írtam egy általános választ ezzel kapcsolatban. A mágnes energiát tárol, tehát képes munkavégzésre. Csak éppen annyira, amennyit előtte beleteszel energiát.
Vagy pl. rákérdeztél, hogy pl. kaptunk-e valaha választ arra, hogy mi a kohéziós erő. Én meg írtam, hogy igen, és hogy mi volt az a válasz.
Lehet, hogy én siklottam át valamin, de mi is az, amit tényszerűnek kellett volna vennünk az általad leírtakból? Oké, lehet te azt mondod – ilyet nem olvastam eddig –, hogy a mágnes több munkát végez, mint amennyi munkát kell végezni a létrehozásához, vagy hogy a kohéziós erő magyarázatára szerinted elfogadhatatlan az, amit leírtam. Akkor írd meg ezt, és írd meg, hogy mit gondolsz ezekről, miért, mi alapján gondolod azt, amit gondolsz, milyen kísérletek támasztják alá azt, amit te képviselsz. Így lehet konklúzióra vinni egy vitás kérdést. Úgy biztos nem, hogy „á, hagyjuk az egészet”.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!