Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan változik a víz szintje,...

Csillagszemű <3 kérdése:

Hogyan változik a víz szintje, ha elolvad a jég a pohárban?

Figyelt kérdés
Nő vagy csökken, és miért?
2014. okt. 19. 11:12
1 2
 11/17 Angelo84 ***** válasza:
ja és bocs a félrevezetésért, nem ártott volna normálisan megtanulni a hidrosztatikát, legalábbis víz-jég esetében. :)
2014. okt. 19. 15:02
 12/17 anonim ***** válasza:

Milyen víznél sűrűbb jégre gondolsz?

Pl. hármas jégre? :D

[link]

2014. okt. 19. 15:27
 13/17 Angelo84 ***** válasza:
pl. de végül is mindegy, csak elméleti kérdés lett volna.
2014. okt. 19. 15:39
 14/17 anonim ***** válasza:

Akkor úgy elsüllyed, mint pl. a vas.

Ha viszont elolvad, és közönséges víz lesz belőle, akkor emelkedik majd a vízszint.

2014. okt. 19. 15:55
 15/17 Angelo84 ***** válasza:

Én is erre gondoltam, lényegében szépen összemostam a legelső válaszomban a dolgokat, és olvadás hatására változó sűrűségű jégről hadováltam. :D

köszi.

2014. okt. 19. 15:58
 16/17 anonim ***** válasza:
Most röhögni fogsz, de olvadás hatására tényleg változik a jég sűrűsége ;) Igaz, csak addig, míg el nem éri a 0 fokot, ahol aztán addig stagnál a sűrűsége, míg vízzé nem válik. Viszont a pohárban lévő jég belseje hidegebb 0 foknál, csak a felülete (ami a vízzel érintkezik) 0 fokos. Ahogy haladsz egyre beljebb a jégtömbbe, úgy változik a hőmérséklete, és ezzel együtt a sűrűsége is.
2014. okt. 19. 16:41
 17/17 Angelo84 ***** válasza:
Igen valami ilyesmi kép ugrott be, de nyilván nem kezd el konkrétan süllyedni a pohár aljára a jég, illetve nem fogja a víz sűrűségét meghaladni, ahogyan összehalandzsáztam az első válaszomban.
2014. okt. 19. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!