Életben tudna maradni az ember a földön a Napunk nélkül?
Például elsodródnánk a Naptól.
Csak a saját mesterséges fényünkre lennénk hagyatkozva.
15ös, a szénnel is csak az lenne a baj, hogy a fagyott földből elég nehéz lenne kiszedni. Minél kevesebbszer kell feljönni, annál jobb. Abban viszont igazad van, hogy nem lenne elég képzett ember, de ha a jövőben okosabbak lesznek az emberek, akkor talán lehetséges lessz a fúziós erőmű. Ahhoz csak egy kis víz és lítium kell. Az óceánok nem fagynának be teljesen, volt a Föld történetében már olyan, amikor nagyon hideg volt (nem az a jégkorszak, amit az emberek is túléltek, ez sokkal durvább volt, ezért hívják Hógolyó Földnek), a baktériumok mindent túlélnek.
Kedves előző hozzászóló. Én nem találgatok, biztosan tudom, hogy nem cseppfolyósodna vagy fagyna meg a légkör, nálad okosabb emberektől. Az Io az az Io, ez meg a Föld... 10-20 kilóméter mélyen folyékony magma van, amit nem a Nap melegített így fel. Rengete radioaktív anyag található benne, és sugározza kifelé a hőt. Pontosabban is megmondanám mennyire lesz hideg, ha megmondod nekem mekkora pontosan a belső sugárzás...
"Kedves előző hozzászóló. Én nem találgatok, biztosan tudom"
...majd több mondatos találgatásba kezdesz.
Nem baj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!