Hogyan lehet kitartónak maradni?
Elhatározás kérdése. Ha valamit akarsz tegyél érte, ennyi. Ne keresd a kifogásokat, ha nincs kedved menni edzeni akkor menj kedv nélkül. Én így szoktam csinálni és látszik is az eredménye amire büszke is vagyok.
egy kis videó ezzel kapcsolatban ami az egyik kedvencem: http://www.youtube.com/watch?v=i2JIHgeYlQ4
"lány vagyok,szóval nem feltétlen kell halálra edzenem magam,egy jó étrend, tánc, egy kis erősítés és 2 km futás nekem bőven elég,és nem is kell megszakadnom"
Ejj... Azért szerintem időről-időre újra és újra próbáld ki, hogy milyen mégis az, ha eléred a határaidat, és találd meg közben is, utána is a szépséget benne, már ha egyáltalán kell keresgélni. Nagy erőfeszítés után valahogy bolond módon feldobott lesz az ember, szinte kiabál a teste az ünnepért. Nem züllésre gondolok itt nyilván, hanem inkább az őskérdezők sikeres vadászat utáni ünneplése sejlik fel előttem... :) A komfortzóna cseles dolog: ha kilépsz belőle, hogy tegyél magadért, hirtelen még jobban érzed magad, és hosszabb távon annál is jobban.
És te ezt pontosan tudod.
Töprengtem kicsit, lehet, hogy annyi hiányzik, hogy fix időpontod legyen, ami a tied, a tulajdonod, és ragaszkodsz hozzá. Tehát napnál világosabban leírva vagy észbe vésve. Példa: hétfő, szerda, péntek, 17:30 ugrás a zuhany alá, 18:00 futás start (az útvonal fix, nyilván megteheted, hogy változtatsz, csak akkor meg az legyen fix), tehát hatkor melegítés, egy laza kör (vállalható hossz persze), kör végén nyújtás és lazítás, némi hála és újabb lépés a cél felé kipipálva.
Konkrétumok, rituális felépítés, és természetesen az életforma. Ne nagyon koplalj, mert újból könnyen hízós leszel, inkább tarts gyors anyagcserét (viszonylag sok kajával), és adj pocaknak rostokat bőven, hogy a felgyorsult anyagcsere kellemetlen következményét (mi is lehet) elkerüld! Cukor is, zsír is kell minden egyes sejtednek. Rengeteg más is, lehet neten találni erről okosakat. A lényeg, hogy ne éheztesd magad, főleg zsírra ne, mert akkor beáll raktározásra a szervezet, és persze a cukorból inkább csak rövid ideig tartó, nagy terhelések idejére vigyél be komolyabb löveteket, máskor teljesen fölösleges hozzáadott cukrot használni, mert simán van annyi a természetes kajában, ha nem hiányzik belőle semmi.
2 hónap alatt 15 kiló elég durva, szövődményei lehetnek, és könnyen visszajön több. Ha nem kezded el az új, tigris-életformát (hehe), akkor nyugodtan barátkozz meg a 20 kiló többlet gondolatával! A súlygyarapodás általában tápanyaghiány (hiányos összetételű étrend) jelzője, de ugyanúgy azt is mutatja, hogy nagyobb a mozgásigényed, mint amennyit ténylegesen mozogsz. Te döntesz, senki más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!