Lehetséges, hogy a felmelegedés miatt a jövőben nem fog esni az eső?
Figyelt kérdés
Csupán amikor földrajzon a tanár elkalandozott e téma felé elgondolkoztam azon, hogy vajon ez lehetséges-e. Utánanéztem, de nem találtam rá választ.2014. jún. 7. 19:02
2/7 anonim válasza:
A globális felmelegedés nem arra utal, hogy mindenhol egyformán hőség lesz - egyes helyeken aszályt eredményez, más helyeken áradásokat: szóval növekednek az időjárási szélsőségek.
3/7 A kérdező kommentje:
Akkor lehetséges egyántalán, hogy egyszer nem fog esni eső? Már nagyon kíváncsi vagyok.
2014. jún. 7. 20:15
4/7 anonim válasza:
Ha egyszer a minimum hőmérséklet mindenhol meghaladja a 100 celsius fokot és a légnyomás a mostani szinten marad akkor igen, azaz nem fog esni az eső többet sehol.
De szerintem akkor más problémával leszünk elfoglalva.
5/7 anonim válasza:
Mivel a víz mindig párolog, le is kell valahol esnie. Csak akkor lehetséges hogy nem esik az eső, ha nagyon extrém körülmények jönnek létre, pl tartósan mindenhol 100 °C fölötti hőmérséklet. De ilyen körülmények közt az emberiség elég gyorsan kihal.
6/7 anonim válasza:
Sőt, ha tartósan 100 fok felett leszünk, akkor is fog esni, maximum másfajta.
Nézd csak meg a Vénuszt - eléggé tekintélyes hőmérséklet van rajta (400-500 fok a felszínen) és azért esik - igaz, kénsav... :D
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. jún. 8. 20:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!