Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A neuroteológia lehet híd a...

A neuroteológia lehet híd a tudomány és vallás között?

Figyelt kérdés
2014. jún. 6. 09:35
 1/9 Wadmalac ***** válasza:
100%

Szerintem ezt a vallásosok nem fogják így látni.

A vallásos hit nemigen tűri meg a tudományos, fiziológia, biológiai magyarázatokat az állítólag spirituális szellemi jelenségekre.

Ha ők azt várják, hogy az derül ki belőle, melyik agyterület az adó-végfok az ember-Isten online kapcsolathoz, csalódni fognak.

2014. jún. 6. 09:45
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem mindenki teljesen csőlátású. Én is vallásos vagyok, nem rég hallottam a neuroteológiáról és engem kifejezetten érdekel. :)
2014. jún. 6. 09:52
 3/9 anonim ***** válasza:
34%

Milyen híd a valláshoz?

A vallás egy mese. Olyan, mint a télapó, a húsvéti nyúl, vagy Pókember a képregényekben.

Ezt keverni bármiféle tudománnyal nagyon nagyon fölösleges és nevetséges.

2014. jún. 6. 12:02
 4/9 Wadmalac ***** válasza:

"Ezt keverni bármiféle tudománnyal nagyon nagyon fölösleges és nevetséges."

Olvass utána, mivel foglalkozik a neuroteológia.

Nem tudományt kever vallással, hanem a vallásos aspektusok tudományos okait kutatja.

2014. jún. 6. 12:05
 5/9 Wadmalac ***** válasza:

#2:

Szerintem egy vallásos embert nem tölt el örömmel az a kutatási eredmény, hogy pl .a vallásos "transz" a paralízissel rokon agyi aktivitásokhoz kötődik. :)

2014. jún. 6. 12:12
 6/9 anonim ***** válasza:

Tényleg van ilyen tudományterület?

És ez inkább neurológia, vagy inkább teológia?

2014. jún. 6. 17:43
 7/9 anonim ***** válasza:
Inkább neurológia, főként a különféle vallásos élmények során észlelhető agyi aktivitást mérik, összehasonlítják a vallásos és a nem vallásos emberek agyi aktivitását, ilyesmi.
2014. jún. 6. 17:59
 8/9 anonim ***** válasza:
Szóval, akkor rendes tudomány.
2014. jún. 6. 19:28
 9/9 Attila_the_hun ***** válasza:
A a tudomány és vallás között soha nem lehet híd, mivel a kettő mechanizmusa alapjaiban eltérő.
2015. szept. 19. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!