Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért smafu minden környezetsz...

Miért smafu minden környezetszennyezés, miért csak a globális felmelegedés ellen akarnak tenni?

Figyelt kérdés

Egy nagyváros élhetetlen, nyáron nappal felmelegszik a sok beton és aszfalt, ami egész éjjel sugároz, így éjjel se megy 30 fok alá. A közlekedés rezgeti a házakat, így cserélni kell a csatornát, a vízvezetéket, a fal is repedezik... A zaj elviselhetetlen a nagyobb utak mentén. Nagyobb út meg sok van, és sok-sok bérház, panelház veszi körül őket. A levegőről ne is beszéljünk.... A buszok és némely autó fekete felhőt hagy maga után, ami lassan oszlik el. Amint pár napig jó idő van (=szélcsend és nincs eső), minimum a PM10 koncentrációja felugrik határérték fölé.

Pl. Magyarországon nemcsak Budapest érintett, hanem a többi nagyobb város se csendes és nem nő a belvárosukban zuzmó.

És akkor még nem beszéltem a nagyobb fosszilis erőművekről, az egyéb üzemekről, ha ezek nem tartják be a határértékeket, nem a rendeleteknek és szabványoknak megfelelően működnek - mégpedig kb. csak arról hallani, miszerint NEM -, akkor ők is elárasztják minden jóval a közeli településeket, akár falvakat.

Ehhez képest a bizonytalan jövőt akarják megmenteni, holott jöhet III. világháború, jöhet apokalipszis... Ráadásul globálisan mindig Kína és Amerika fog a legtöbbet szennyezni, mi hangyák vagyunk hozzájuk képest. Viszont egy Miskolc, egy Szeged, egy Budapest vagy egy Mátrai Hőerőmű sokat tehet a környezetében élők egészségéért!!

Igaz, hogy egy-két dologban átfedés van, például ha a tömegközlekedés javára kevesebb autó megy a belvárosban, a forgalomszervezés jó, a lámpák hangolása jobb, akkor széndioxid is kevesebb termelődik, de egyéb szennyeződés és zaj is kevesebb lesz.

DE sok ponton a két törekvés ellentétes vagy legalábbis hátráltatják egymást.

2014. máj. 22. 20:46
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Cselekszek (már amennyit lehet :D magánemberként baromira nem sokat), nem beszélek butaságokat - a nézőpont más, az tény - és ennél többet nem akarok ilyesmiről tanulni, mint amennyit tanulok.

Amilyen szennyeződéseket felsoroltam, hogy érzéseim szerint baromira el vannak hanyagolva holott emberek halnak meg tőle folyamatosan, nos azok közül csak a porok felelhetnek a szennyeződésekért.

2014. máj. 23. 14:58
 12/16 Wadmalac ***** válasza:

Hát most már sajnos nem igazán értem, mit akarsz. Vissza az erdőbe? Mert neked egyszerre semmi nem elég, meg ugyanakkor amit teszünk, az minek.

Kicsit most erről a régi irodalom órák jutottak eszembe, ott tanították a sok költőről, hogy eleinte csak probléma-felvetésről szóltak a versei, aztán amikor "érett" költő lett, akkor már megoldásokról.

Egyelőre még csak a probléma-felvetéseidet látom, jó sokat.

Kíváncsi lennék akkor a megoldás-ötleteidre. De legyenek akkor azok is legalább annyira megvalósíthatóak, mint azok, amik ma történnek, csak neked nem jó.

Nem kötözködés, hanem az a lényeg, hogy attól nem lesz szebb a világ, ha csak sírunk mindenen.

2014. máj. 23. 14:59
 13/16 A kérdező kommentje:

Mi történik meg?

A széndioxid miatti síráson kívül?

És hol? Melyik országban történik?

A zaj, a szállóporok stb. amiket már ötször felsoroltam, ezek ellen tennék.

Ha pedig széndioxid-rinya, miért nem képesek nagy fákat ültetni??

Mert elég fura számomra, hogy minden felújított terünk egy betonrengeteg, fa pici és kevés, de a széndioxidért sírnak. Ami ellen minden fa számítana.

És az idegbaj ellen is. És a zaj ellen is. És minden ellen.

2014. máj. 23. 15:16
 14/16 Wadmalac ***** válasza:

Én évek óta harcolok a telepünkön a fakivágók ellen, az önkormányzatnál annyit sikerült elérni, hogy kihozták rendeletbe, hogy aki bármilyen (hivatalos engedéllyel, anélkül tilos) okból kivág egy fát, köteles helyette egyet ültetni, lehetőleg az előző helyéhez nagyon közel (persze amit mondjuk a villanyvezeték miatt vágtak ki, oda nem lehet). Az önkormányzat is nekiállt fákat ültetni a telepen.

Most már csak azt kellene elérnem, hogy a fent említett rendelet betartását ellenőrizzék, be nem tartását büntessék is.

Nálunk hálistennek elég zöld a környék, de bizony harc kell, hogy maradjon is az.

Én rajta vagyok.

Mert mindenki hozzáteheti a maga kicsi részét.

2014. máj. 23. 15:25
 15/16 A kérdező kommentje:
Ez melyik település?
2014. máj. 23. 15:35
 16/16 Wadmalac ***** válasza:
Tokod. Kom-Eszt. megye.
2014. máj. 26. 08:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!