Szerintetek nem elég fejlett ahhoz az emberi faj, hogy meggondoltan döntsön és teljesen kiirtson egy számára kellemetlen másik fajt vagy akár egy egész családot?
A szúnyogok családjára gondoltam.
Persze tudom mennyire vigyázni kell az ökológiával, de szerintem a szúnyog csak mint táplálékként fontos és ez a szerepe pótolható.
Azt is tudom, hogy borzalmasan költséges lenne, de megpróbálhatnánk pl. a egy génmanipulált fajjal (amelyet pl. úgy módosítottak a tudósok, hogy meg tudja különböztetni a főemlősi és egyéb állati vért és csak az utóbbit szívja, esetleg átállítani őket kizárólag növényi nedvekre) kiszorítani, majd hagyni hogy természetes körülmények között kihaljon magától. Egy ilyen projekt már legalább megtervezhető költségekkel bír.
Aztán ha összejött, jöhetnének a kullancsok és talán néhány laposféreg.
Ti mit gondoltok erről? Meg bírnánk csinálni?
És azzal ne gyertek, hogy nem etikus, mert a szúnyogok fertőzésterjesztő szerepe miatt rengetegen halnak meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!