Elvileg az emberi elme határtalan, és képes olyanra, hogy pl. meditáció közben, ha akarsz, akkor elmehetsz lélekben más bolygókra, bejárhatod az egész univerzumot. Ezt hogyan lehetne kivitelezni?
Szia. MI a gond? "elmehetsz lélekben más bolygókra,"
Most jövök a Vénuszról, szép, nyugodt ott minden.
Mivel ilyet nem nagyon tudunk kivitelezni, attól tartok nincs ilyen, vagy csak nagyon korlátozott mértékben. Mivel ha lenne ilyen és valóban valaki ellátogatna egy bolygóra, amely teszem azt értelmes lények által lakott, akkor könnyen lehet, hogy olyan hasznos információkkal szolgálhatna, ami révén megtalálhatnánk őket, vagy legalábbis célzott rádióadást küldhetnénk hozzájuk.
De szinte a közelmúltig még exobolygókról sem számolt be gy ilyen "vándor" sem. Nem tudnak olyat, amit a tudomány ne tudna, "képességeik" csak a tudomány fejlődésével fejlődnek.
Mondják meg pl.: van - e 9. (10.) bolygó a Naprendszerben? Nem tudják, de ha kiderül, hogy van, mindjárt lesz, aki lélekben már járt ott.
Ilyen tudással - ha lenne - meg lehetne gazdagodni, ilyen képességekkel háborúkat nyerni, végső soron világuralomra törhetne egy ezzel felvértezett ember.
Elvileg az emberi elme határtalan, de gyakorlatban ott van a koponyacsont... :-D
Lélekben (képzeletben) bejárhatsz bármit, de ezek csak képzelgések. Ha szép színes a fantáziád, csodálatos dolgokat fogsz látni (elképzelni).
Ennek viszont nincs semmi köze a valósághoz.
Pedro
József Attila válasza:
Gyönyörűt láttam, édeset,
elképzeltem egy gyenge rózsát.
Elbámészkodtam s rám esett,
mint nagy darab kő, a valóság.
Ám ez a kő is képletes.
A legjobb, ha mindent kimondok.
Igy oktatnak ügyeletes
és tanulságos napi gondok.
ezt ősi mantrát kántáld magadban kitartóan, és amikor kezd kinyílni a tér, akkor engedd el:
"Csiribiri csiribiri zabszalma -
négy csillag közt alszom ma."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!