Kedves ateisták, a DNS alapján mondhatjuk 100%-ban, hogy az embernek és a majomnak közös ősük volt?
"Csak érdekességként jegyzem meg, hogy az ember és a nárcisz (igen a növény) DNS-e 33%-ban megegyezik. "
Én ezt nem hiszem el... Az lehet, hogy sok fehérjét kódoló DNS szakasz hasonlósága elérheti és meghaladhatja a 33%-ot, de ez az egész genomra biztosan nem érvényes. Márcsak azért sem, mert van egy csomó olyan taxon specifikus régió, ami csak az egyik vagy csak a másik élőlényben található meg. Arról nem is beszélve, hogy nem is hiszem, hogy meg lenne szekvenálva a nárcisz genom, szóval nagyon érdekelne, hogy honnan ez az adat?
"Még néhány éve olvastam, ha akarod előkeresem valahonnan a könyvet :)"
A net tele van azzal, hogy a banán genomja 5o% ban megegyezik az emberével, de szerintem az is hülyeség. Egyszerűen egyrészt ennek az összehasonlításnak az alacsony homológia miatt nincs értelme, másrészt pl. a nárcisznak nem is ismert a genomja és a banánnak sem, és nagyságrendi eltérés van a genomméretek között.
Én a hívő katolikus és közben evolúcióhívő nem is lettem megszólítva a kérdéssel? :(
Az ilyen idióták miatt feltételezik, hogy minden hívő elveti az evolúciót. Pedig egy fityfenét, sőt, a legnagyobb történelmi egyházak vezetői elfogadják (mind a katolikus, református, evangélikus stb. egyházban). Ettől nem az Istenhitünk változik meg, csak máshol és máshogy(!) látjuk tevékenykedni, mint eddig.
Én földtudományt tanulok, nem biológus vagyok, de annyi meg annyi geológiai bizonyíték is van az evolúcióra, hogy már önmagában az bizonyító erejű. És akkor még a DNS-alapú és egyéb biológiai bizonyítékokról én vajmi keveset is tudok...
Ezt elfogadom, hívőként is. Ettől nem szűnik meg Isten.
Kedves utolsó!
Nem pontosan értem, hogy miről beszélsz és hogyan jön ez ide.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!