Aki a túlnépesedést vallja, az mit érez?
Oké, akkor nem gond, hogy a betegek is élnek - habár mi vagyunk a felesleg, mert a mi mennyiségünkkel volt kevesebb régen -, viszont ne szüljünk. Akkor öregedni fog a társadalom, de sebaj. Nyugdíjat már úgyse kapunk.
Amúgy vicces, amit mondotok. Ha nem személyeskednétek néha, akkor röhögnék. Tudom, most én személyeskedem épp, de erre már muszáj... No comment.
Szóval szerintetek régen is éltek a betegek, nem volt gond, hogy semmi antibiotikum, semmi oltás, nem biztonságos élelmiszerek, stb. Már ez eleve nem helytálló.
Viszont akkor azt állítjátok, hogy régen sokkal kevesebb gyerek született? No comment :D
"Melyik pont nem tetszik az érveim közül? Kérem a cáfolást. "
Többször hozod fel a betegségedet, "hogy bűn élni" - hibás, szánalomra építő, argumentum ad misericordiam érvelésként. Nem nyom semmit a latba.
"Ha meg nem szülünk, akkor elöregedik a társadalom. "
Megint hibásan érvelsz. Nem azt mondtuk, hogy nem kell szülni, hanem hogy nem ilyen ütemben. Nem exponenciálisan kéne növekedni (ahol a változás az exponenciális függvény differenciáltja: e^x), hanem lineárisan (ahol a lineáris függvény differenciáltja konstans).
"Akkor öregedni fog a társadalom, de sebaj. "
Az öregedés az élet velejáró jelensége. Lineáris növekedési ütemnél a társadalom nem "öregszik el", mert egyre több gyerek születik csak lassabb mértékben.
Kérdező:Jó,győztél.Mi lenne megoldás?Szerinted hogy lehetne megoldani azt hogy egyre többen vagyunk?
Mert ez tény.Az hogy miért,miért nem,az szerinted ismeretlen.Jó oké,de mégis mi lenne a megoldás?
Mert az tagadhatatlan hogy:
-egyre többen vagyunk
-nő mindenkinek az elvárása a saját életvitelét tekintően
-a Föld nem végtelen élettér,tehát lesz egy eltartási szintje.
-a folyamatos növekedés nem összeegyeztethető egy véges készletű élőhellyel.
Ezek a tények.Mit kéne tennünk ezekkel,ha a TE véleményeden múlna?Még pislogni se fogok a válaszod olvasása közben,olyan mocskosul kíváncsi vagyok a TE megoldásodra.A szó a tiéd.
HOL SZÜLETIK SOK GYEREK???
Mert tudtommal csak ott, ahol meg is halnak 2 éves korukig. Ugyanúgy, ahogyan régesrég, amikor nem népesítettük be a földet.
De akkor szerinted régen nem voltak járványok, régen is volt császármetszés, régen is voltak gyógyszerek és antibiotikum pl a tüdőgyulladásra. :D :D :D
És nem született minden családban 7 gyerek, hogy 6 kiskorába, a 7. kamaszkorába haljon meg, hanem háromcsaládonként egy gyerek született.
Így régen se haltak meg a betegek, ezért helytelen az érvelésem, miszerint mi, a betegek vagyunk a "felesleg". Régen se volt kanyaró, nem volt TBC, nem volt torokgyík. Hülyeségeket beszélek, mikor az orvostudományt hozom fel, mint okot.
Viszont régen annyi gyereket szültek, mint most pl. Magyarországon.
Ok.
Amúgy milyen statisztikai (matematikai) törvényszerűségre akartál rávilágítani azzal, hogy deriváltad a függvényt? Elismerem, statisztikából gyenge vagyok.
Vagy az nyugtat meg, ha a növekedést mutató függvény deriváltja nem exponenciális? :D
"Mit kéne tennünk ezekkel,ha a TE véleményeden múlna?"
Bakker, pedig te olyan okos gyereknek tűnsz, nem tudom, hogy mit kell itt értetlenkedni, meg kifordítani a kérdező szavait! Rendesen, tényekre alapozva, logikus érveléssel levezette, hogy akit már megmentett az orvostudomány az nem többé nem hihet a túlnépesedésben, de ha mégis, akkor az azt jelenti, hogy nem becsüli az életet, és nem érdemli meg, hogy olyan higéniai vívmányokat használjanak, mint pl. a fűnyíró! Nem tudom, hogy mit nem lehet ezen érteni!!! Mit kell jönni folyton eltartóképességgel??? Aki ezeket mondja egyértelműen csak kiforgatja a szavakat és nem érdemli meg az orvosi ellátást!
Mindenkinek lobotómiát!!! :-D
ma 21:49:
Ennivaló:
Magyarországon rengeteg a műveletlen föld. A szőlőket, málnákat sokhelyütt kivágták, vetni sem vetnek. Mész valahova autóval, és ott a sok parlag... A parlagot, ex-szántóföldet újra be kell vetni. NEM azt mondom, hogy irtsunk erdőt, MERT NE!!! De ami parlag, ott vessünk.
Ki lehet kísérletezni környezetbarát(abb) műtrágyákat, lehet kísérletezni a génmódosítással is.
Falun termelhetnének újra. Legalább egy kertesházzal rendelkező termesszen magának valamennyi gyümölcsöt, esetleg tartson állatot.
Újra lehetnének gyümölcsöskertek.
Víz:
A szennyvíztisztítási technológiák folyamatosan javulnak.
WC-öblítéshez használhatnánk esővizet.
A tudomány fog annyit fejlődni, hogy egyre környezetbarátabbak lehetnek pl. a tisztálkodószerek, amiket könnyebb és nagyobb hatásfokkal lehet a szennyvíztisztítóban lebontatni.
Légszennyezés:
Egyre több technológia van arra, hogy hogyan lehet kevesebb károsanyag-termelés mellett égetni valamit, illetve a káros anyagot hogyan lehet leválasztani.
A hulladékot újra lehet hasznosítani, így kevesebb természeti erőforrást használunk, kevesebb a hulladék is és kielégítettük igényeinket.
Népesedés:
Például hagyják meghalni a születendő gyermeket, ha komplikáció van, nem kezelik a tüdőgyulladásost, bizonyos százaléktól megvonják a védőoltásokat. Nem adnak kemoterápiát és egyéb gyógyszereket a rákosaknak.
Ettől csökkenne a népesség.
Máshogy nem.
Te nem statisztikából vagy gyenge, hanem csak úgy szimplán vagy troll vagy (szándékosan értelmezel mindent félre, bármit is válaszolnak neked), vagy hülye vagy (képtelen vagy arra, hogy felfogd, amit mondanak neked). Nem tudom melyik, de ezek után már nem is érdekel.
Neked tökmindegy ki mit mond, csak a saját nótádat fújod. Ez nem érvelés, hanem megrögzött földhözragadtság, idegesítő konokság, szánalomra méltó vaskalaposság.
Én kiszálltam. Ave Maria.
"Mert tudtommal csak ott, ahol meg is halnak 2 éves korukig."
Hát, k.vára rosszul tudod! :D Van egy indiai munkatársam, akinek 8 testvére van, és valami 4o unokatestvére (a pontos számukat ő sem tudja pontosan!! :-). Most sem érzed kicsit hülyének magad ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!